Corlățean, despre relația cu Băsescu: Avem datoria să lucrăm împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean

Titus Corlățean a declarat, duminică, la Antena 3, că ministrul de externe și președintele au datoria de a lucra împreună pe marile teme de interes ale României, asupra cărora a existat întotdeauna consens politic.

"Numai viitorul o va spune cum se va derula în mod concret. Să nu uităm că această Constituție (...) oferă atribuții importante constituționale în domeniul reprezentării și relațiilor externe ale României și președintelui, și primului ministru, și Guvernului, și ministrului de externe. Astfel încât, dacă respectăm România și interesele sale, avem într-adevăr obligația constituțională să încercăm să funcționăm cel puțin pe temele majore ale României de comun acord. Și asta îmi propun să fac", a precizat Titus Corlățean, întrebat cum vede relația cu președintele Traian Băsescu.

Apartența și interesele României în familia euro-atlantică, relația cu Republica Moldova, situația comunităților românești din jurul României, modul în care sunt protejate interesele românilor plecați de mai mult timp din țară nu sunt "teme negociabile, sunt teme comune, de interes comun. Și aici avem datoria să lucrăm împreună. Eu sper să se poată", a mai adăugat ministrul de externe, precizând că aceste subiecte au fost tratate întotdeauna "corect" de politicienii români și nu au fost teme de "contencios politic".

Rus: Îi sfătuiesc pe Ponta şi Antonescu să negocieze cu Băsescu

Întrebat ce va face dacă președintele Traian Băsescu va avea o atitudine ostilă față de el, șeful diplomației și-a exprimat speranța că va exista un dialog politic și un parteneriat pe temele mari de interes ale României. "Dacă va exista o altă atitudine, cel puțin nu din partea mea, cu siguranță mă voi concentra și ne vom concentra, echipa guvernamentală (...) pe prioritățile societății românești", a subliniat Corlățean.

"Eu sper să avem un minimum de consens politic, să mergem cu toții în aceeași direcție pe temele acestea. Perntru că pe celelate nu-mi fac iluzii. Nu suntem toți la fel, nu gândim toți la fel, nu avem aceleași sensibilități sociale și economice", a mai spus ministrul de externe.

Ponta: Ar trebui să merg împreună cu Băsescu la Bruxelles ca să discutăm despre fondurile europene

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite