Corlăţean spune că SUA şi Olanda au făcut presiuni pentru numirea Laurei Kovesi la DNA în perioada când a fost el ministrul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Titus Corlăţean susţine că a fost ministru al Justiţiei într-o perioadă foarte agitată din punct de vedere politic şi recunoaşte că în perioada mai-august 2012 anumiţi „ambasadori cu greutate“ veneau la Ministerul Justiţiei pentru a insista pentru numiri ale unor persoane în funcţii importante.

„Au venit mulţi ambasadori cu greutate, acum pot să spun că a trecut timpul, care au insistat foarte mult pentru numirea anumitor persoane. Unii dintre ambasadori au trecut cu mult dincolo de limitele normale unor astfel de întâlniri şi pot spune chiar că au încălcat suveranitatea unui alt stat“, a declarat Titus Corlăţean, în faţa Comisiei SIPA.

Fostul ministru a continuat şi a explicat că în 2012, în perioada în care se terminau mandatele procurorilor şefi şi trebuiau făcute alte numiri, ambasadorul Olandei şi ambasadorul SUA au venit la Ministerul Justiţiei şi au pus presiune pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi.

„Domnul Gitenstein (n.r- Mark Gittenstein) a solicitat în mod repetat şi nominal această numire. Fiind amândoi diplomaţi ştiu când se trece o anumită linie, iar în acest caz linia a fost trecută (...) Eu i-am explicat domnului ambasador în repetate rânduri că noi dorim o procedură de selecţie transparentă, la care să participe mai mulţi procurori cu calificaţi“, a spus Corlăţean. 

Spre finalul declaraţiei, Corlăţean a recunoscut că era vorba de nominalizarea lui Kovesi într-un funcţie „de vârf“.

Fostul ministru susţine că a fost sunat în legătură cu acest subiect inclusiv de fostul preşedinte Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite