Corlățean: Agenda externă a președintelui a fost mai subțire decât ar fi trebuit, iar Boc nu a existat în relații externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean

Ministrul de externe, Titus Corlățean, a declarat duminică, la Antena 3, că agenda externă a lui Emil Boc nu a existat, iar cea a președintelui Traian Băsescu a fost "mult mai subțire" decât ar fi trebuit.

Șeful diplomației consideră că, în ultimii "mai mulți ani", au lipsit contactele externe "de o manieră cu adevărat consecventă, constantă, profesionistă".

"Agenda externă a premierului Boc nu a existat, un prim ministru al României care nu a existat în relații externe și relații europene. Agenda președintelui de relații externe (...) a fost mult mai subțire decât ar fi trebuit să fie", a mai spus Titus Corlățean.

Ministrul de externe a declarat că în clipa de față se lucrează "la o agendă bilaterală de contacte politico-diplomatice consistentă, lucrurile astea nu se fac de pe o zi pe alta".

Titus Corlățean a mai precizat că la reuniunea miniștrilor de externe din Cipru va avea întrevederi cu 7 sau 8 miniștri "grei" din UE și cu șefa diplomației europene, Catherine Ashton. Cu acest prilej, Corlățean îi va face o invitație oficală ministrului francez de externe pentru a veni la București.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite