Corina Creţu îi răspunde lui Dragnea şi îl acuză de dezinformare: Nu Colegiul Comisarilor a votat trimiterea scrisorii lui Timmermans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu FOTO Facebook
Corina Creţu FOTO Facebook

Comisarul european Corina Creţu i-a răspuns joi lui Liviu Dragnea după ce acesta din urmă a acuzat-o că ar fi „votat împotriva României” privind scrisoarea Comisiei Europene în care ţara noastră este avertizată cu activarea articolului 7. Creţu a afirmat că liderul PSD dezinformează, şi a precizat că Colegiul Comisarilor nu a avut nicio legătură cu trimiterea scrisorii.

„Se impune o precizare în urma recentelor atacuri la adresa mea, care vin dinspre dl Liviu Dragnea şi alţi oameni ai săi:
Eu fac parte din Colegiul Comisarilor, NU din Consiliul de Miniştri – unde se reunesc miniştrii Guvernelor naţionale (deci inclusiv ai Guvernului României)!

În Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea acestei scrisori.

Îmi pare rău să văd că aceste atacuri escaladează şi sper ca ultima săptămână de campanie să nu polarizeze şi mai mult societatea, cu atât mai mult cu cât discursul împotriva mea se bazează pe dezinformare”, a afirmat Corina Creţu joi pe Facebook.

Reacţia comisarului vine după ce mai devreme, întrebat despre scrisoarea de avertizare a României cu activarea articolului 7, Dragnea a afirmat că Corina Creţu „a votat împotriva României”.
 
„Dacă e aşa cum spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Creţu, care este candidat la europarlamentare pentru o formaţiune politică de securişti, a votat împotriva României. Când votezi în unanimitate să trimiţi o scrisoare pentru a sancţiona România, nebazându-te pe nimic, în acelaşi timp tu eşti în campanie electorală la un partid care este împotriva partidului de guvernământ şi tu spui că ţii cu ţara ta şi votezi împotriva ţării tale, nu poţi să fii decât mincinoasă”, a declarat Liviu Dragnea, citat de G4Media.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunţat pe 13 mai într-o scrisoare trimisă primilor patru oameni din statul român că executivul european va declanşa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE („opţiunea nucleară”) în cazul României, dacă modificările la Codurile penale vor intra în vigoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite