Corina Creţu (PSD): „Victoria categorică a USL reflectă dezechilibrul major din viaţa politică românească"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu a declarat că USL trebuie să reprezinte poporul cu responsabilitate maximă FOTO Adevărul
Corina Creţu a declarat că USL trebuie să reprezinte poporul cu responsabilitate maximă FOTO Adevărul

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a precizat, după aflarea rezultatelor la alegerile parlamentare, că victoria categorică a Uniunii Social Liberale (USL) reflectă dezechilibrul major din viaţa politică românească, produs de implicarea dincolo de limitele constituţionale a lui Traian Băsescu în confruntarea electorală

 „USL a câştigat zdrobitor alegerile parlamentare. Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă această victorie! Greul abia începe: să ne ridicăm la înălţimea speranţelor puse în noi de români. Înainte de toate, însă, cei care au fost azi (n.r. - duminică) sancţionaţi prin vot au obligaţia morală şi legală să-şi accepte înfrângerea şi să nu mai târască ţara într-o nouă criză politică”, a scris Corina Creţu, într-o postare pe blogul său.

Europarlamentarul PSD a amintit că a fost un an greu, iar mobilizarea cetăţenilor pentru a readuce viaţa politică pe un făgaş normal îi obligă să-i reprezinte cu responsabilitate maximă.

 „Pentru că USL a primit, azi, un vot nu numai onorant, ci şi împovărător. Ne aflăm la capătul unui an foarte greu greu, în care a fost nevoie de o lună de proteste, două căderi de guvern, două rânduri de alegeri şi un referendum pentru a disloca un întreg sistem de putere bazat pe o reţea clientelară fără precedent. Mobilizarea cetăţenilor pentru a readuce viaţa politică şi funcţionarea instituţiilor pe un făgaş normal şi democratic ne obligă, acum, la acţiune urgentă şi chibzuită în slujba interesului naţional şi a grijilor celor mulţi, a celor ignoraţi, furaţi şi dispreţuiţi de guvernele Boc-Ungureanu, pe care ne-am angajat să-i reprezentăm cu responsabilitate maximă, aşa cum merită şi aşa cum se cuvine într-o ţară europeană şi în fapt, nu doar cu numele".

Despre victoria USL, Corina Creţu a precizat că reflectă dezechilibrul major din viaţa politică românească.

„Victoria categorică a USL reflectă dezechilibrul major din viaţa politică românească, produs de implicarea dincolo de limitele constituţionale a şefului statului în confruntarea electorală. Votul masiv în favoarea USL este, în primul rând, un vot de respingere a celor care au guvernat împotriva propriilor cetăţeni. Alegătorii au sancţionat, azi, aroganţa, corupţia şi incompetenţa guvernelor PD-L.
Dincolo de această componentă importantă a votului negativ, a existat o mobilizare exemplară în favoarea normalităţii, a respectării regulilor democratice, a instituirii unui stat de drept autentic – nu doar clamat la nevoie, în scop propagandistic, după abuzuri în serie împotriva instituţiilor reprezentative", a conchis Corina Creţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite