Corina Creţu, în PE: Băsescu a transformat instituțiile fundamentale în instrumente de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a vorbit, luni, în plenul Parlamentului European, despre "abuzurile" săvârşite de instituţii fundamentale ale statului român, despre care a spus că sunt "subordonate preşedintelui Băsescu", precizând că printre aceste instituţii subordonate se numără şi Curtea Constituţională.

"Mă văd obligată să protestez împotriva abuzurilor săvârşite în România de instituţii fundamentale ale statului, în special cele care ţin de justiţie şi de serviciile secrete, care, în dispreţul Constituţiei şi al legilor, au fost transformate de preşedintele Traian Băsescu şi fosta guvernare de dreapta în instrumente de control şi constrângere în societate şi care intervin partizan în lupta politică", a declarat europarlamentarul român, citat într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Corina Creţu a precizat că "aceste instituţii abdică de la misiunea lor, scopul lor prim fiind uitat, acum ele fiind folosite pentru a impiedica alternanța democratica la guvernare". Vicepreşedintele PSD a subliniat că lucrul cel mai grav este că printre aceste instituţii se află şi Curtea Constituţională, fapt care a blocat practic exercitarea guvernării.

"Asistăm la o vendetă politică prin intermediul justiţiei selective, la hartuirea medicilor si poliţiştilor pentru că-şi fac datoria, la încălcări grave ale normelor fundamentale ale democraţiei şi statului de drept, într-o ţară membră a Uniunii Europene", a atras atenţia vicepreşedintele social-democrat.

Corina Creţu a declarat, în intervenţia sa din plenul Parlamentului European, că este revoltător faptul că toata campania dezlănţuită de instituţiile subordonate preşedintelui Băsescu e susţinută de Popularii Europeni, aceştia arătându-se gata, aşa cum au făcut-o şi în alte cazuri, să tolereze derapaje antidemocratice pentru a-şi păstra influenta în Consiliul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite