Corina Creţu: Oamenii au dreptul la dezvoltarea şi îmbunătăţirea nivelului de trai. Voi lupta pentru un buget al UE pe măsura nevoilor lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul european Corina Creţu. FOTO AFP
Comisarul european Corina Creţu. FOTO AFP

Comisarul european Corina Creţu a declarat, miercuri, faptul că se va lupta pentru ca bugetul UE post 2020 să asigure fonduri europene nediminuate pentru anumite ţări, aşa cum ar vrea mai mulţi lideri europeni.

„Dupa cum ştiţi, în cadrul dezbaterilor privind Bugetul UE post 2020, există o serie de voci care doresc diminuarea fondurilor europene pentru anumite ţări. Poziţia mea a fost clară încă de la început: potrivit Tratatului UE, politica regională are ca obiectiv reducerea discrepanţelor economice şi sociale dintre ţări sau dintre regiunile din cadrul aceleiaşi ţări“, a scris Corina Creţu pe pagina sa e Facebook. 

Comisarul european a subliniat că oamenii din aceste ţări au în continuare nevoie de dezvoltarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai. „Oamenii au dreptul la dezvoltarea şi îmbunătăţirea nivelului de trai, de aceea voi lupta pentru un Buget pe masura nevoilor lor, mai ales din regiunile mai puţin dezvoltate din Europa.  Mă bucur că Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, împărtăşeste acelaşi punct de vedere, pe care l-a exprimat ieri în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg“, a compleat Creţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite