FOTO Idilă între Corina Creţu (PSD) şi fostul secretar de stat american Colin Powell? Un hacker a publicat mai multe e-mailuri compromiţătoare

FOTO Idilă între Corina Creţu (PSD) şi fostul secretar de stat american Colin Powell? Un hacker a publicat mai multe e-mailuri compromiţătoare

Powell (dreapta) neagă o relaţie cu Corina Creţu

Fostul secretar de stat american Colin Powell a fost nevoit să ofere clarificări despre relaţia sa cu Corina Creţu, după ce un hacker a postat un link spre o corespondenţă prin e-mail între cei doi pe pagina sa de Facebook, insistând că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor publicaţii ca The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News şi postului american de televiziune Fox News, fostul general a răspuns joi unor întrebări din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmând că nu şi-a înşelat soţia - cu care este căsătorit de aproximativ 50 de ani - cu Corina Creţu, în prezent europarlamentar PSD, după ce e-mailuri "de natură foarte personală" au fost făcute publice.

Powell, în vârstă de 76 de ani, a fost nevoit să ofere clarificări despre realaţia sa cu Creţu, în vârstă de 46 de ani, după ce un hacker cunoscut ca "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondenţă prin e-mail între cei doi.

"Un trădător al patriei", a scris hackerul pe wallul lui Powell pe Facebook, ataşând un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Corina Creţu în perioada 2010-2011, prin contul său pe AOL.

În aceste e-mailuri, Creţu îl numeşte pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vieţii mele" şi sugerează că scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com. Aceeaşi Corina Creţu îi scria, în 2010, în Ajunul Crăciunului, fostului secretar de stat american: „Nu aş fi crezut că, la 43 de ani, pot plânge după un bărbat mai mult decât în adolescenţă“.

Potrivit schimbului de e-mailuri, Corina Creţu părea în continuare îndrăgostită de Powell şi în 2011, când îi scria acestuia: „Nimeni nu-mi spune să merg la culcare. Vreau să te văd. Atât, nimic mai  mult“.

Într-un răspuns la întrebări din partea site-ului, fostul general de patru stele insistă, într-un comunicat, că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie... Niciodată nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Corina Creţu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al preşedintelui României Ion Iliescu. El subliniază că s-au întâlnit personal "o dată sau de două ori" în ultimii opt ani.

Creţu, membră a Partidului Social-Democrat (PSD), a fost aleasă în 2007 membră a Parlamentului European (PE). În prezent, ea este vicepreşedintă a grupului Alianţei Progresive a Socialiştilor şi Democraţilor în PE. Ea s-a căsătorit de curând.

Foto

După ce a aflat că i-a fost piratat contrul AOL, Powell a informat-o pe Creţu şi a sfătuit-o că ar fi "mai bine să ştergem toate (e-mailurile) dintre noi", potrivit New York Daily News. El a adăugat că, după ce a părăsit Departamentul de Stat în ianuarie 2005, a păstrat legătura cu Creţu prin e-mail şi i-a "oferit frecvent sfatul în legătură cu planuri de a găsi un post la ONU sau alte organizaţii internaţionale", adaugă publicaţia.

Powell a mai declarat că e-mailurile "de natură foarte personală" cu Creţu au "încetat acum câţiva ani". "Nu a existat nicio relaţie atunci şi nu există niciuna acum", a subliniat Powell, adăugând că a păstrat legătura cu ea şi au continuat să fie "prieteni". "Mă bucur că ea are o carieră de succes. Mă bucur că s-a căsătorit recent şi este fericită", a adăugat el.

"Guccifer", a cărui identitate este necunoscută, pare că a spart contul AOL al lui Powell şi a postat zece e-mailuri şi fotografii pe care i le-a trimis Creţu.

Acelaşi hacker a revendicat în februarie piratarea unor conturi de e-mail aparţinând unor membri ai familiei Bush, divulgând corespondenţă de natură personală.

Powell si sotia sa, Alma

Imagini din aceeasi galerie
 • Powell si sotia sa, Alma
 • poza trimisa de Corina Cretu fostului secretar de stat american
 • Colin Powell si sotia sa, Alma, in iulie 2011
 • Powell se tine bine in ciuda varstei inaintate
 • Corina Crețu în 2000 FOTO Mediafax
 • Corina Crețu, în 2001 FOTO Mediafax
 • Corina Crețu, în 2005 FOTO Mediafax
 • Corina Crețu, în 2010 FOTO Mediafax
 • Corina Crețu, în 2012 FOTO Mediafax
 • Corina Crețu, la cununia sa cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz (lipsește din imagine), din noiembrie 2012 FOTO Mediafax
 • Corina Crețu, alături de omul de afaceri Ovidiu Rogoz, la cununia lor civilă din noiembrie 2012 FOTO Mediafax
 • Corina Crețu FOTO Adevărul
 • Corina Crețu FOTO Adevărul
 • Corina Crețu, în martie 2013 FOTO Mediafax
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările