Corina Creţu: Grecia ar putea avea pierderi în investiţii de două miliarde de euro. Acum totul este suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia are în prezent o absorbţie a fondurilor europene de 90%, dar ar putea avea pierderi în investiţii de două miliarde de euro, deoarece totul este suspendat acum, a declarat, marţi, comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, potrivit Agerpres.

„Grecia, la ora actuală, are o absorbţie de 90% fonduri europene pentru perioada 2007 — 2013, dar sunt foarte îngrijorată pentru cei 10% absorbţie care, dacă nu se vor face, vor însemna pierderi în investiţii de 2 miliarde euro. La această oră totul este suspendat pentru că se aşteaptă negocierea unui nou program (de asistenţă — n. r.). Această negociere a unui noi program presupune un proces foarte complicat", a spus Creţu, citată de Agerpres.

Oficialul european a adăugat că, în cazul în care se va ajunge la o înţelegere între Guvernul de la Atena, Eurogrup şi Comisia Europeană, CE este gata să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a ajuta Grecia.

„Dacă se va ajunge la un acord, ţineţi cont că acest program va trebui să treacă prin toate parlamentele naţionale, ceea ce îngreunează, dar pe de altă parte este şi dreptul ţărilor net contributoare, să-şi spună cuvântul în legătură cu situaţia din Grecia”, a subliniat comisarul european pentru politici regionale.

„Mingea este în curtea autorităţilor elene la această oră. Aşteptăm cu mare interes care va fi planul lor de acţiune şi cum vor vedea să mergem mai departe. Eu am avut o primă vizită oficială în Grecia acum mai mult de o lună, la cererea preşedintelui Juncker, pentru a exploata care sunt posibilităţile de folosire a fondurilor europene. Sigur că noi, ca şi politică regională, nu putem rezolva această problemă pe termen scurt a lichidităţii în Grecia, dar, pe de altă parte, avem un program de peste 20 de miliarde euro în perioada 2014- 2020", a fost concluzia prezentată de Corina Creţu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite