Corina Creţu a fost numită raportor al Comisiei pentru control bugetar a Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu FOTO Arhivă
Corina Creţu FOTO Arhivă

Europarlamentarul Corina Creţu a fost numită miercuri raportor al Comisiei pentru control bugetar din Parlamentul European în ce priveşte eificenţa utilizării de către statele membre a fondurilor UE disponibile prin intermediul FOndului de Solidaritate în cazul unor dezastra naturale.

În calitate de raportor, europarlamentarul Corina Creţu va trebui să verifice cât de eficient au fost utilizate fondurile respective şi cum poate Uniunea Europeană să se asigure în viitor că acest fond va răspunde urgenţelor majore din domeniul sănătăţii publice, în contextul crizei COVID-19, arată caleaeuropeana.ro

Fondul de solidaritate a fost conceput pentru a răspunde dezastrelor naturale şi pentru a ajuta regiunile grav afectate din statele membre ale UE, precum şi ţările candidate. Din 2002, fondul a fost utilizat ca răspuns la evenimente catastrofale, inclusiv inundaţii, incendii, cutremure, furtuni şi secetă.

Ca răspuns la focarul COVID-19 şi la necesitatea urgentă de a aborda criza de sănătate publică asociată, domeniul de aplicare al Fondului de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) a fost extins pentru a acoperi urgenţele majore de sănătate publică.

Comisia CONT are mandatul de a examina cât de eficient au fost cheltuite fondurile şi de a analiza modul în care controlul şi echilibrul bugetar pot fi efectuate în situaţii de criză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite