Corina Creţu: „Consider un abuz publicarea fotografiilor care nu au nicio legătură cu «corespondenţa mea cu Colin Powell»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, a scris pe o reţea de socializare că publicarea fotografiilor personale, alături de cele din corespondenţa sa cu Colin Powell, reprezintă „un abuz“, întrucât au fost obţinute prin violarea corespondenţei, gest care îi „încalcă dreptul elementar la viaţă privată.


„Unele site-uri din ţară publică fotografii care - reamintesc opiniei publice - au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatică. Unele dintre aceste fotografii nu au nici un fel de legătură cu ceea ce se numeşte 'corespondenţa mea cu Colin Powell', pur şi simplu făceau parte dintre amintirile mele personale, alături de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesională. Consider un abuz folosirea publică a acestor poze care au fost obţinute prin violarea corespondenţei şi care îmi încalcă dreptul elementar la viaţă privată'“ a scris Corina Creţu, pe pagina sa personală de Facbook.

Powell, în vârstă de 76 de ani, a fost nevoit să ofere clarificări despre realaţia sa cu Creţu, în vârstă de 46 de ani, după ce un hacker cunoscut ca „Guccifer“ a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondenţă prin e-mail între cei doi.

„A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail“, a spus Powell site-ului. „Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie... Niciodată nimic nepotrivit“, a subliniat oficiialul american.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Corina Creţu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al preşedintelui României Ion Iliescu. El subliniază că s-au întâlnit personal "o dată sau de două ori" în ultimii opt ani.

În anul 2000, Creţu obţine un mandat de deputat în Parlamentul României, la care renunţă însă la scurt timp pentru a ocupa funcţia de consilier prezidenţial, devenind totodată purtător de cuvânt al preşedintelui Ion Iliescu. În anul 2004, candidează şi câştigă un nou mandat de deputat pe care nu-l va duce până la capăt, deoarece în 2007 este ales europarlamentar pe listele PSD.  

Oficialul american, în timpul mandatului lui George W. Bush, a fost numit secretar de stat, fiind prima persoană afro-americană desemnată într-o astfel de funcţie. Powell, care este căsătorit de 50 de ani, a declarat că a cunoscut-o pe Corina Creţu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al preşedintelui României Ion Iliescu. El subliniază că s-au întâlnit personal „o dată sau de două ori“ în ultimii opt ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite