Corespondenţă de la Roma. Ce a discutat Klaus Iohannis cu Papa Francisc şi când vine Suveranul Pontif în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc şi Klaus Iohannis au purtat un dialog relaxat Foto: presidency.ro
Papa Francisc şi Klaus Iohannis au purtat un dialog relaxat Foto: presidency.ro

Aflat în ultima zi a vizitei în Italia, preşedintele Klaus Iohannis le-a povestit jurnaliştilor, pe scurt, ce a discutat cu Papa Francisc, vineri, la Vatican.

”Am discutat lucruri de actualitate. Papa Francisc a fost foarte interesat de situaţia din România, în special de situaţia generală a bisericilor din România şi a minorităţilor etnice. Am discutat şi despre evoluţia din Ucraina, Moldova şi situaţia foarte complicată din zona Mării Mediterane, cu migraţia care vine din nodrul Africii. I-am lansat invitaţia să vină în România. Cred că 2018 este cel mai bun an. A fost o întâlnire emoţionantă şi foarte bună”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur. Şeful statului l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze România, iar Suvernaul Pontif a acceptat, urmând ca dată exactă să fie convenită ulterior.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite