Corespondenţă. Iohannis continuă disputa cu Dăncilă şi din SUA: Trebuie să mai studieze arhitectura statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

De la Washington, preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns premierului Viorica Dăncilă, care l-a acuzat că vizita în SUA a avut un singur scop: să facă poze cu Donald Trump.

Întrebat dacă, la întoarcerea în ţară, va prezenta un raport Guvernului şi Parlamentului despre vizita în SUA, aşa cum i-a cerut premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: ”Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, că ar fi fost benefic ca şeful statului să discute în prealabil cu Executivul.  „Este foarte important că preşedintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obţinem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. Cred că la întoarcere e normal ca dl. preşedinte să vină în faţa românilor şi să spună am obţinut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuţi şi despre anumite probleme care pot consolida relaţiile”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

La întâlnirea de la Casa Alba, Donald Trump l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru suportul dat luptei anticorupţie din România. “Face o treabă grozavă”, a spus Trump despre Iohannis. Liderul american a admis ca e posibil sa viziteze România şi a ocolit subiectul ridicării vizelor pentru romani. La insistentele unei jurnaliste din România pe subiectul Visa Waiver, Trump a răspuns caustic: “Îti place ţie ideea?”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite