Corespondenţă din Ierusalim. Cazul Colectiv, discutat la întâlnirea Iohannis-Netanyahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de stat în Israel, i-a mulţumit premierului Benjamin Netanyahu pentru sprijinul acordat de Israel României în cazul răniţilor din incendiul de la Clubul Colectiv.

„Mulţumesc cu această ocazie Israelului pentru sprijinul acordat în urma tragicului eveniment petrecut în Clubul Colectiv din Bucureşti, în noiembrie 2015. Mai multe spitale din Israel s-au oferit atunci să preia răniţi sau să trimită doctori şi multe persoane s-au implicat. Vă mulţumim încă o dată pentru această deosebită manifestare de solidaritate şi apreciem acest tip de implicare“, a spus preşedintele Klaus Iohannis, înainte de discuţiile cu premierul israelian. 

Aflat într-o vizită de stat în Israel, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni dimineaţă cu Reuven Rivlin, preşedintele Israelului, iar marţi va vizita Muzeul Memorial al Martirilor şi Eroilor Holocaustului Yad Vashem – ''un loc simbolic, care omagiază memoria trecutului, comemorând milioanele de evrei care au murit în acele momente întunecate din istoria umanităţii''.

''Revenirea în actualitate a antisemitismului pe plan european şi internaţional necesită un răspuns adecvat. Consider că educaţia este un instrument esenţial în lupta împotriva acestui fenomen, instrument menit să conducă la cunoaştere adecvată a realităţilor istorice care au generat acele acte abominabile'', a spus şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite