Controversatul om de afaceri Florian Walter a suferit un accident vascular cerebral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri Florian Walter a ajuns la Spitalul Floreasca joi seară, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Florian Walter este momentan intubat şi ventilat mecanic, acesta fiind transferat la Spitalul Floreasca, după ce ajunsese  iniţial la Spitalul Universitar din Bucureşti.

În vârstă de 56 de ani, omul de afaceri a fost acţionar la mai multe echipe de fotbal, precum  Dinamo, Universitatea Cluj şi  Petrolul Ploieşti.

În 29 mai 2015, DIICOT Ploieşti a trimis spre judecare la Tribunalul Prahova un dosar în care au fost inculpate 18 persoane pentru constituire de grup infracţional, iar SC Compania Romprest Service, controlată de Florian Walter, a fost  deferită justiţiei ca parte responsabilă.

Omul de afaceri a plecat din ţară la sfârşitul lunii aprilie 2015 cu puţin înainte ca procurorii DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva sa. Walter a fost găsit în Emiratele Arabe Unite în 2 iunie 2015, în condiţiile în care era dat în urmărire internaţională din 22 mai al acelui an.

Walter mai era suspectat la acea vreme că a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona în mai multe judeţe şi în Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip ”fantomă”. Prejudiciul constatat în acest dosar este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite