Contradicţie Iohannis-Orban pe tema ieşirii din casă a celor de peste 65 de ani: Am văzut că s-a rostogolit o informaţie care nu e adevărată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban si Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/Alberto Grosescu
Ludovic Orban si Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/Alberto Grosescu

Premierul şi preşedintele României au dat declaraţii diferite referitoare la restricţiile care vor fi aplicate persoanelor de peste 65 de ani, adică dacă acestea vor putea sau nu să mai iasă din casă într-un anumit interval orar.

„Am văzut că s-a rostogolit o informaţie care nu e adevărată despre persoanele peste 65 de ani. Se ştie că persoanele peste 65 de ani sunt cei mai vulnerabili. Pentru a-i proteja se va institui această interdicţie de a ieşi din casă, dar nu pe toată durata zilei. Va exista un interval din zi în care vor putea ieşi din casă persoanele peste 65 de ani şi luăm în calcul să impunem un interval de timp pentru magazine exclusiv pentru aceste persoane”, a declarat marţi seară Ludovic Orban. 

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis subliniase că persoanele de peste 65 de ani vor sta tot timpul în casă.„Un punct foarte special, ţin neapărat să-l mai menţionez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale. Şi, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, a declarat şeful statului. 

De asemenea, acesta punctase şi cine se va ocupa de respectarea restricţiei de deplasare. „Am convenit să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie”, a completat Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite