Continuă războiul din USR-PLUS. Mihai Goţiu reclamă că pentru listele de la Cluj a fost sabotat din interior şi că nu a existat timp de dezbatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa USR-PLUS Cluj şi-a desemnat în weekend candidaţii pentru alegerila parlamentare din iarnă. Actual senator USR Mihai Goţiu susţine că la votul pentru stabilirea candidaţilor de la Cluj a fost sabotat în interiorul votanţilor de la PLUS şi că nu a avut îndeajuns timp în dezbaterea internă să-şi convingă colegii. Acesta a fost fost ales pentru al doilea loc de la Senat, cu şanse aproape infime de a reveni în Parlament.

„Astăzi, în Filiala USR PLUS au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor la parlamentare. Am reuşit să-mi conving majoritatea colegilor din USR să mă voteze. Din păcate, am mai reuşit să conving doar o mână dintre delegaţii PLUS (în Conferinţă au fost 72 de delegaţi de la PLUS şi 48 de la USR – cum s-a ajuns aici e o poveste prea lungă). Dincolo de rezultatul votului, amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut şansa să-i pot convinge pe reprezentanţii PLUS. Cu greu, am făcut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, să pot discuta direct, să mă prezint şi să mai demontez din «miturile» pe care unii «binevoitori»le-au plantat în grupul lor”, afirmă Mihai Goţiu pe Facebook.

Acesta subliniază că pentru dezbaterea internă au existat în total doar 13 minute, făcând o comparaţie cu un interviu de angajare a unui portar.

„În rest, toată «dezbaterea» internă s-a limitat la o prezentare şi răspunsul la câteva întrebări, cu un timp total alocat de 11 minute. La care s-au adăugat 2 minute de prezentare, în deschiderea Conferinţei Judeţene, de astăzi. În total… 13 minute.

M-aş bucura dacă Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima poziţie pe listă (nu-mi fac iluzii în cazul meu, locul 2 nu e eligibil la Senat), va face cel puţin cât am făcut eu pentru mediu, pentru ape şi păduri. Sau pentru orice altceva care să schimbe lucrurile în bine, în România. Fără nicio răutate, spun, însă, că nu-l cunosc. Mai mult de 13 minute durează un interviu pentru angajarea unui portar… Până la alegeri sper că va avea mai mult timp să se prezinte şi să-şi facă cunoscute ideile, proiectele şi capacitatea de a le pune în practică”, a mai relatat Mihai Goţiu.

Senatorul USR a amintit apoi o discuţie avută cu liderul PLUS Dacian Cioloş pe tema protecţiei mediului.

Pentru Dacian Cioloş o să am mai multe întrebări (inclusiv dacă ce s-a întâmplat, în ultima săptămână, la Cluj, e modul în care schimbăm politica în România). În seara aceasta, însă, doar despre mediu. În februarie 2019, când a venit la Comitetul Politic al USR, să ne convingă să votăm Alianţa electorală pentru europarlamentare l-am întrebat care e poziţia PLUS referitoare la Mediu. Redau din memorie: «Vom avea un program pentru mediu care te va face să te înscrii în PLUS». Îl întreb clar şi direct şi acum – dincolo de promisiunile frumoase, cu cine îl vom pune în aplicare? În Parlament şi în Guvern”, a mai afirmat Goţiu.

Listele Alianţei USR-PLUS Cluj pentru alegerile parlamentare:

Senat:

  • Bordei Cristian
  • Goţiu Mihai
  • Elek Levente
  • Petrescu Manuela  

Camera Deputaţilor:

  • Murariu Oana
  • Băltăreţu Viorel
  • Molnar Radu
  • Ciubucă Elena - Loredana
  • Ungureanu Emanuel
  • Nan Alexandrina - Ioana
  • Meşter Alina - Maria
  • Rigman Ciprian - Doru
  • Chirilă Radu - Ioan
  • Botoroagă Cornel
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite