Continuă cearta pe „marca USL“. Liberalii: „PSD să scrie pe afişe «PCR trăieşte!»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au reacţionat dur la unul dintre mesajele campaniei realizate de social-democraţi, prin care se afirmă că „USL trăieşte!“ şi au ameninţat că vor denunţa protocolul defunctei alianţe.Pe de altă parte, social-democraţii susţin că, în teritoriu, PNL doreşte să se asocieze din nou cu PSD.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că PSD foloseşte ilegal marca „USL“ pe afişajul electoral arătând că mărcile înregistrate la OSIM conţin denumirea alianţei în cuvinte, nu acronimul USL.

Gorghiu a spus, într-o conferinţă de presă, că la OSIM au fost înregistrate două mărci, Uniunea Social Liberală - PSD-PNL-PC şi PSD-PNL-PC - Uniunea Social Liberală, nu ca acronime, ci ca denumire întreagă.

„Denumirile celor două mărci aşa cum apar în buletinul oficial industrial conţin Uniunea Social Liberală în cuvinte, şi nu vorbim de acronime. Nu vorbim de acronimul USL pe care ei îl folosesc pe afişajul electoral. Cele două mărci au cu totul alt nume, numele rezultat din denumirea completă a alianţei politice, în niciun caz acronimul USL, folosit pe afişajul din ţară“, a spus Alina Gorghiu.

Ea a mai explicat că marca USL intitulată Uniunea Social Liberală - USL a fost înregistrată în anul 2011 de către o persoană fizică, dar această marcă nu conţine semnul electoral al alianţei, ci este o marcă verbală, formată doar din denumiri.

„Singura marcă unde apare USL este aceasta, dar titular nu este PSD, este tot USL, toate cele trei mărci pe care le utilizează PSD sunt mărci ale USL. Practic, în momentul în care a fost făcută cesiunea către USL, PSD nu mai are niciun drept asupra mărcilor. În ceea ce priveşte PNL, nu văd să existe vreo denumire, vreo marcă înregistrată cu denumirea USL folosită în mod legal de către PSD“, a mai spus Gorghiu.

Ea a adăugat că, potrivit protocolului USL, PSD nu poate folosi mărcile USL, arătând că în articolul 5 din documentul înregistrat la Tribunal se precizează că în toate situaţiile deciziile alianţei se pot lua prin consultare şi consens, iar din moment ce PNL se opune folosirii acestor mărci nu este consens.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că „una este marea USL, alta este alianţa USL.“

„Alianţa USL nu mai există. Dacă PSD doreşte să folosească sigla USL pentru frigidere sau alte lucruri, este excelent“, a mai spus el, ironic.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a  declarat că PSD „nu are decât să scrie pe afişe «PCR trăieşte!»“.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că tot mai multe organizaţii judeţene ale PNL doresc alăturarea cu social-democraţii, iar liberalii din teritoriu aşteaptă organizarea unui Congres, după europarlamentare, prin care situaţia alianţei să fie clarificată.

Citeşte şi:

Dragnea: Filiale ale PNL vor continuarea USL. Iohannis: PSD poate face un alt USL, dar nu cu PNL

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, susţine că că din ce în ce mai multe organizaţii judeţene ale PNL doresc ca proiectul politic al USL să continue. În replică, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că marca USL este a PSD, care îşi va putea creea un alt USL, dar fără contribuţia PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite