Contestaţia deputatului AUR Dan Tanasă pentru sancţionarea sa disciplinară, respinsă de Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Romania Camera Deputatilor FOTO Shutterstock
Parlament Romania Camera Deputatilor FOTO Shutterstock

Camera Deputaţilor a respins marţi în şedinţă secretă contestaţia depusă de către deputatul AUR Dan Tanasă referitoare la sancţiunea disciplinară în formă de avertisment scris care i-a fost aplicată de către Biroul Permanent, scrie Agerpres.

"Din păcate, asistăm în acest moment la prima mare realizare a acestei coaliţii de guvernare, sancţionarea lui Dan Tanasă. Eu astăzi am comunicat colegilor parlamentari faptul că îmi cer scuze cu privire la comportamentul meu de la acea dată. În acelaşi timp, sancţiunea care mi-a fost aplicată mie nu doar că a fost aplicată concret neregulamentar, cu încălcarea regulamentului Camerei Deputaţilor, dar este şi una disproporţionată, care, în opinia mea, tratează caracterul, acest stil bolşevic în care actuala coaliţie acţionează împotriva celor care nu sunt în actuala coaliţie de guvernare în acest moment. Înţeleg, trebuia să se aplice o sancţiune, însă era bine dacă sancţiunea era aplicată şi regulamentar şi aplicată proporţional cu cele întâmplate. Există în regulament mai multe nivele de sancţiuni. Eram mulţumit dacă se respecta procedura Camerei Deputaţilor, regulamentul Camerei şi, mai mult decât atât, felul în care s-a desfăşurat şedinţa Comisiei juridice lasă totul la interpretarea membrilor Comisiei", a explicat Tanasă, conform Agerpres.

Biroul permanent a decis săptămâna trecută ca pe parcursul şedinţei să fie restricţionat accesul presei în sala plenului, precum şi accesul altor persoane, în afară de deputaţi şi personalul din cadrul secretariatului general.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat luna trecută sancţionarea deputatului AUR, Dan Tanasă, cu avertisment scris, după ce acesta a adresat cuvinte şi expresii „care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei de deputat” unor colegi din Parlament.

Deputaţii USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean au depus o sesizare împotriva lui Dan Tanasă, iar Comisia juridică a decis că comportamentul acestuia din urmă este încadrat în categoria abateri disciplinare şi a propus aplicarea sancţiunii cu avertisment scris, potrivit Agerpres. Aceasta este cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite