Consulul de la Lisabona, rechemat la Bucureşti de premierul Tudose. Care e motivul

Consulul de la Lisabona, rechemat la Bucureşti de premierul Tudose. Care e motivul

Premierul Mihai Tudose. FOTO gov.ro

Premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei unui grup de turişti români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor aeriene ale TAP Portugal, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţa Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) protestează faţă de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona. Conform ANAT, anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi. 
 
„Două curse TAP Portugal Lisabona – Bucureşti şi retururile lor au fost anulate până acum şi compania nu a explicat motivele. Considerăm că este o crasă lipsă de respect faţă de agenţiile de turism cu care colaborează şi mai ales faţă de turiştii a căror întoarcere din vacanţă se întârzie. Nu avem nicio informare oficială despre ce se întâmplă, suntem în situaţia să nu ştim ce să le spunem turiştilor noştri care sună cerând explicaţii şi ajutor“, declară Alin Burcea, preşedinte ANAT.
 
Potrivit sursei citate, ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată.
 
”ANAT mulţumeşte misiunii diplomatice române de la Lisabona pentru implicare, aceasta având în atenţie situaţia turiştilor încă de la anularea primei curse Lisabona – Bucureşti”, precizează Asociaţa Naţională a Agenţiilor de Turism.
 
Totuşi, surse oficiale au declarat pentru News.ro că premierul Mihai Tudose o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării situaţiei turiştilor români blocaţi în Portugalia, după anularea curselor aeriene ale TAP Portugal.
 
De asemenea, potrivit aceloraşi surse, au fost iniţiate discuţii între Tarom şi TAP Portugal, iar dacă va fi necesar Tarom va trimite o aeronavă în Portugalia pentru a-i prelua pe turiştii români.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: