
Atât timp cât contractul de vânzare-cumpărare semnat de Ioana Băsescu şi de firma Berfige pentru terenul de la Nana a fost înregistrat la notar, există prezumţia de legalitate, tranzacţia este reală, iar nulitatea poate fi constatată numai în instanţă, a declarat, pentru „Adevărul“, consultantul fiscal Emilian Duca.
Ioana Băsescu nu apare în raport
Marţi, Corpul de control al premierului a prezentat un alt raport, în care arată restituirile ilegale de teren din comuna Nana, însă numele Ioanei Băsescu nu apare nicăieri. În documentul publicat de Guvern se arată că, în anul 2009 societatea Berfige SRL, condusă de italianul Bertola Fioravante, a cumpărat 35 de parcele de teren agricol din extravilanul comunei Nana, în suprafaţă totală de 290,41 hectare. Suma plătită a fost de 3,43 milioane de lei.
Ulterior, în septembrie 2013, firma condusă de cetăţeanul italian a vândut întreaga suprafaţă unei persoane fizice, pe care însă inspectorii nu o nominalizează ca atare. Este vorba despre Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, care a făcut achiziţia pentru suma de 5,84 milioane de lei, bani din surse proprii şi dintr-un credit CEC Bank. Deci toate tranzacţiile de terenuri din care a rezultat suprafaţa compactă cumpărată de fiica preşedintelui Traian Băsescu s-au încheiat în 2009, cu patru ani înainte ca Ioana Băsescu să ajungă „moşieră“ la Nana.
Pe aceeaşi temă:
Băsescu, la bilanţul MAI: Aud că s-au găsit nereguli la Nana. Rog DNA şi procurorii să ancheteze cazul şi va răspunde inclusiv preşedintele ţării!
Victor Ponta, despre controlul la Nana: Un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Băsescu
Parlamentul reînvie comisia Nana. Termenul de depunere a raportului a fost prelungit
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: