Consiliul Naţional al PSD, antrenament pentru anul electoral 2014: „Trebuie să câştigăm tot!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Victor Ponta se pregătesc de alegeri
Liviu Dragnea şi Victor Ponta se pregătesc de alegeri

Conducerea PSD le-a transmis liderilor din teritoriu, prezenţi sâmbătă la Consiliului Naţional al partidului, că trebuie să iasă pe primul loc la alegerile europarlamentare din mai 2014 şi să câştige bătălia pentru alegerile prezidenţiale. Un singur lucru au uitat să spună liderii PSD: dacă vor avea candidat propriu sau dacă îl vor susţine pe Crin Antonescu pentru fotoliul prezidenţial.

Peste 4.200 de social-democraţi au umplut sâmbătă Sala Palatului din Bucureşti pentru a asista la Consiliul Naţional al partidului. Formal, pe ordinea de zi a şedinţei figura prezentarea unui raport privind activitatea forului, validarea componenţei Comitetului Executiv Naţional şi a Biroului Permanent Naţional ale PSD. De fapt, actualii lideri ai PSD, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, dar şi foştii preşedinţi, Mircea Geoană şi Adrian Năstase, au ţinut discursuri mobilizatoare pentru liderii organizaţiilor din teritoriu. Tonul a fost dat de Mircea Geoană, care, înainte de toate, a ţinut să-şi reafirme public dragostea pentru soţia sa, binecunoscuta Mihaela. “Ţin să îi felicit pe toţi cei care şi-au serbat ieri onomastica şi să-i spun soţiei mele,  « La Mulţi Ani, Mihaela, în continuare dragostea mea « !”, au fost prímele cuvinte ale lui Geoană.

Apoi, fostul preşedinte a început discursul politic şi le-a trasat primarilor şi baronilor PSD obiectivele politice pentru anul viitor. “Mesajul PSD pentru 2014 este unul singur: trebuie să câştigăm tot! Asta vă cer, dragi colegi", a spus Geoană, aplaudat însă anemic de social-democraţi.

La microfon a urmat Adrian Năstase, însă discursul de 42 de minute al fostului premier i-a plictisit chiar şi pe liderii de la centru. Cât timp Năstase a vorbit despre stratgeii politice, despre introspecţie şi despre Sfântul Nectarie, Dan Şova şi-a aşezat de mai multe ori nodul la cravată, Ecaterina Andronescu a trimis SMS-uri, iar Cătălin Nechifor a tras un pui de somn.

"Să vă găsiţi resursele pentru bătălia finală"

Atmosfera s-a mai însufleţit când pe scenă a urcat preşedintele partidului, Victor Ponta. Acesta a ţinut să le reamintească primarilor şi şefilor de Consilii Judeţene că PSD este cel mai mare partid din ţară şi trebuie să confirme acest lucru la alegerile europarlamentare.

“Mai avem încă un an de bătălii politice. Vreau să vă rog să vă găsiţi resursele pentru bătălia finală. Traian Băsescu ne va face cât mai mult rău, cât va mai putea. De aceea, trebuie să câştigăm această bătălie.Europarlamentarele sunt foarte importante, poate este pentru prima dată când acest scrutin este atât de important pentru noi. Este bătălia în care mergem singuri, după alegerile din 2012. Ne vedem după 25 mai, când voi vedea cât de puternică este fiecare organizaţie. În acea seară voi vedea dacă este adevărat că sunteţi cei mai puternici în fiecare judeţ, în fiecare organizaţie. Dacă pe 25 mai, PSD va fi pe primul loc în toate judeţele ţării, mai puţin în Harghita şi Covasna, îmi veţi confirma că PSD este acel partid puternic susţinut de români", a spus Ponta. Premierul a fost mai convingător decât Geoană şi a stârnit aplauze prelungite.

Avertisment pentru Crin Antonescu


Deşi au vorbit de alegerile prezidenţiale, liderii PSD au uitat total de protocolul cu PNL, în care s-au angajat să suţină un liberal pentru fotoliul de la Cotroceni. “Vreau să vă rog să sprijinim un preşedinte care să fie al tuturor românilor, să ne reprezinte, să fie cu adevărat un mediator. Am văzut că, după nouă ani, preşedintele actual spunea că nu şi-a îndeplinit rolul cel mai important: de mediator. Avem nevoie de un preşedinte pacificator şi care să sprijine Guvernul şi Parlamentul. Sunt convins că bătăliile nu le câştigăm împotriva cuiva, aliaţi şi adversari, cred că PSD va fi pregătit pentru acest an special”, a încheiat Ponta, fără a pomeni numele lui Crin Antonescu.


Mircea Geoană chiar şi înăsprit tonul când a venit vorba de liberali. "Deşi suntem un partid cu talie dublă faţă de dânşii, am acceptat, pentru a avea această alianţă împreună şi această majoritate, paritate la nivel local şi la nivel de guvernare. Niciun alt partid nu a făcut un astfel de sacrificiu tactic, pentru un scop strategic, cum am făcut-o noi şi conducerea partidului” , a spus Geoană, care a avut un mesaj personal şi pentru Crin Antonescu. "Nu există Românie debilă decât în mintea unora. Cu o astfel de lipsă de încredere în propria ţară şi întregul popor, să nu se trezească cumva unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi", a conchis Geoană.

Iliescu, marele absent


Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, nu a putut fi prezent la Consiliul Naţional al partidului din cauza unor probleme de sănătate, dar a avut un mesaj video pentru social-democraţi. Discursul pe care ar fi trebuit să-l ţină este citit de consilierul său, Ionuţ Vulpescu. În discurs se afirmă ca ar fi foarte bine dacă USL ar funcţiona până în 2016. „Războiul declaraţiilor este nedorit”, a arătat Iliescu, care a încheiat inconfundabil: "Dragi prieteni, am încredere în inteligenţa colectivă a celor care conduc PSD", a transmis Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite