Iohannis, atac la Dragnea şi Dăncilă, la CN al PNL: „Situaţia României e proastă“. Liberalii au votat criteriile pentru candidaturile la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Naţional al PNL a votat, sâmbătă, criteriile pentru candidaţii la europarlamentare. La eveniment a venit şi preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului lansând mai multe atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi PSD.

UPDATE Ludovic Orban a prezentat pe scurt criteriile pentru candidatura la europarlamentare. S-a dat un vot covârşitor pentru aprobarea lor, apoi liderul partidului a dat ţinut un scurt discurs.

UPDATE Klaus Iohannis a avut un discurs în care i-a atacat pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi PSD. 

Situaţia este proastă. Nu îmi face plăcere să spun aşa ceva pentru că sunt preşedintele României. În 2016 am avut alegeri parlamentare. După cum ştim PSD a făcut promisiuni mari. Au promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă, că vor creşte salariile şi pensiile. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să lucreze la totul altceva. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă Justiţia sub controlul politic al PSD“, a afirmat preşedintele ţării. 

„PSD a preluat ţara cu o economie în creştere. Situaţia este proastă. Nu îmi face plăcere să spun aşa ceva pentru că sunt preşedintele României. PSD a preluat ţara cu o economie în creştere, a preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euroatlantice, o ţară care nu începuuse doar să fie văzută, ci respectată“, a declarat Klaus Iohannis.

„Un politician pe nume Dragnea a pus mâna pe putere în PSD, în Parlament şi în Guvern. De atunci încearcă să folosească puterea în scop personal pentru a scăpa de Justiţie. Vrea pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva nu am avut încă în România. Aşa ceva nu e posibil într-o ţară europeană, într-o ţară democratică“, a continuat Iohannis

Şeful statului a povestit şi faptul că Dăncilă l-a anunţat că pleacă în concediu foarte târziu şi că aceasta nu ştia că decizia prin care era pus interimar Paul Stănescu era deja publicată când i-a dat telefon. „Viorica Dăncilă m-a sunat. Mi-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial că pleacă în concediu. E trist şi ireal“. 

UPDATE La Consiliul Naţional al PNL a ajuns şi Klaus Iohannis.

Consiliul Naţional PNL - Klaus Iohannis - Ludovic Orban / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 4 aug 2018

UPDATE Înainte de Consiliul Naţional, Biroul Naţional al PNL a ales echipa partidului care va începe pregătirea alegerilor din 2019, aceasta fiind formată din 13 persoane, printre aceştia fiind preşedintele partidului, prim-vcepreşedinţii, secretarul general, dar şi Vasile Blaga, liberal fără vreo funcţie de conducere.


Consiliul Naţional al PNL va avea loc de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului. Anterior, liberalii ar urma să aibă o şedinţă mai restrânsă, în formatul de Birou Naţional. 

Pe ordinea de zi figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit "Principiile bunei guvernări liberale”.

La Consiliul Naţional al PNL este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban, De asemenea, în cadrul Consiliului ar fi urmat să se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discuţie se va amâna în contextul participării preşedintelui.

Şeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, .o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite