Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat de la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simina Tănăsescu. FOTO Eduard Enea
Simina Tănăsescu. FOTO Eduard Enea

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţine în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, demisia venind în contextul în care judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a acuzat presiuni asupra Curţii şi a amintit de o întâlnire cu reprezentanta Cotroceniului.

„În ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curţii Constituţionale, ca urmare a unei discuţii purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administraţia Prezidenţială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni şi sunt complet neadevărate acuzaţiile aduse în acest sens“, a anunţat Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat de presă. 

„Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curţii Constituţionale, pentru a nu prejudicia instituţia Preşedintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Preşedintelui Klaus Iohannis demisia din funcţia de consilier prezidenţial“, se mai arată în anunţul instituţiei. 

Lăzăroiu a anunţat  duminică faptul că la începutul săptămânii Curtea Constituţională intenţionează să sesizeze Comisia de la Veneţia. „Cu toţii (n.r.: judecătorii CCR cu care a discutat) am ajuns la aceeaşi concluzie că trebuie să ies public pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. Iniţial am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim", a declarat Petre Lăzăroiu la Antena 3.

Judecătorul CCR susţine că fost căutat de consilierul prezidenţial Simina Lăzărescu, ce i-a spus că se pune în discuţie revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru preşedintelui Iohannis. Pedealtă parte, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuţia a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susţine că nu este implicată Administraţia Prezidenţială.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite