Consilierii generali şi-au dat bilete gratuite la toate activităţile organizate pe Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea din Consiliul General al Capitalei şi-a făcut un cadou de sărbători: bilete gratuite la activităţile organizate pe Arena Naţională. FOTO Inquam Photos
Majoritatea din Consiliul General al Capitalei şi-a făcut un cadou de sărbători: bilete gratuite la activităţile organizate pe Arena Naţională. FOTO Inquam Photos

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre care prevede că toţi membrii săi vor avea bilete gratuite la activităţile organizate pe Arena Naţională.

110 bilete vor fi alocate pentru consilierii generali la fiecare activitate desfăşurată pe acest stadion, ceea ce înseamnă că fiecare consilier are dreptul la două bilete, pentru el şi un însoţitor. Proiectul de hotărâre a fost propus de preşedintele de şedinţă, Marian Culea, şi a fost aprobat cu 33 de voturi „pentru“, două abţineri şi niciun vot împotrivă.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a trecut, miercuri, într-o şedinţă extraordinară convocată în urmă cu cinci zile, bugetul RATB, pe repede-înainte, fără o dezbatere reală. Aceasta,  în condiţiile în care acelaşi buget a fost dezbătut şi avizat în Comisia de Buget, în aceeaşi zi, cu mai puţin de o oră de începerea şedinţa extraordinară.  Mai mulţi consilieri generali din Opoziţie susţin că un document complex precum bugetul RATB, cu chletuieli de 593 milioane de lei, nu poate fi parcurs şi înţeles în doar patru zile. „Bugetul ce trebuie votat de consilieri a fost trimis, scanat, într-o stare greu libizibilă, conţinând 32 de pagini, într-o formă ne-editabilă, în bătaie de joc. Deşi RATB este în subordinea Consiliului General, acesta nu controlează în nici cea mai mică măsură uriaşa regie de transport local. Mai mult, un angajat al RATB conduce Comisia de Transport din CGMB. Nu e clar cine controlează pe cine", a afirmat Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL.

Acelaşi consilier a explicat de ce un asemenea buget trebuia dezbătut cu seriozitate în condiţiile în care e aproape cât al unor municipii reşedinţă de judeţ din ţară precum: Braşov, Ploieşti sau Sibiu.  „RATB este o regie nereformată, politizată, supra-dimensionată, consumatoare de fonduri imense, cu un buget anual comparabil cu al municipiilor din România, cu cca. 11.000 de angajaţi, cu resurse umane de dimensiunile unui oraş mic“, mai spune Ciucu, consilier care subliniază că din punct de vedere bugetar, bugetul RATB este comparabil cu cel al Ministeriului Culturii sau cu al Ministerului Mediului.

Noi societăţi comerciale ale Primăriei

CMGB a fost a votat şi două proiecte prin care sunt de acord ca Primăria Sectorului 3 să înfiinţeze două societăţi comerciale, una pentru a construi locuinţe sociale, iar cealaltă pentru a servicii de pază a „obiectivelor, bunurilor şi valorilor“ din acest sector. Scopul acestei ultime firme ar fi, potrivit variantei majorităţii PSD-ALDE, crearea de locuri de muncă şi economisirea de bani publici. Pe de altă parte, la nivelul Primăriei Generale mai există deja înfiinţată o firmă de construcţii care se ocupă tot cu contruirea, vânzare şi închiriere de locuinţe. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite