Consilier general de la Primăria Capitalei, exclus din PSD: „Am făcut plângere penală. Dacă nu am câştig de cauză, merg în instanţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook Gabriela Vrânceanu Firea
FOTO: Facebook Gabriela Vrânceanu Firea

Consilierul general al Primăriei Capitalei, Orlando Culea, a fost exclus din PSD, motivul fiind „nerespectarea disciplinei de partid”. El a declarat, pentru Mediafax, că a contestat decizia şi a făcut plângere penală în acest caz, iar dacă nu va avea câştig de cauză, atunci va merge în instanţă.

„Am aflat acum două săptămâni. Mi s-a comunicat. Decizia a fost luată pe 15 martie, dar nu am făcut-o publică. Am aşteptat să mi se comunice hotărârile de la partid. Motivul este nerespectarea disciplinei de partid, legat de un proiect la care m-am abţinut. Proiectul legat de Institutul Elie Wiesel cu Muzeul Holocaustului. Noi am dat acel imobil în anul 2016 către Institutul Elie Wiesel pentru a face Muzeul Holocaustului. Susţinem în continuare ideea de a da un imobil Institutului pentru a face acest muzeu, însă în 2018 instanţa a venit şi ne-a anulat hotărârea de Consiliu”, a afirmat Orlando Culea, sâmbătă, pentru mediafax.ro.

„În condiţiile în care instanţa ne-a anulat hotărârea de Consiliu şi a reţinut că nu putem schimba destinaţia acelui imobil, reprezentanţii Primăriei au repus pe ordinea de zi proiectul în aceeaşi formă şi în aceleaşi condiţii, ceea ce nu este corect şi nici legal, în primul rând. Mai ales că în Legea patrimoniului se menţionează foarte clar că orice schimbare a destinaţiei trebuie să se facă cu avizul Ministerului Culturii. În caz contrar, atrage răspundere penală. Nu aveam avizul ca să schimbăm destinaţia imobilului. Tocmai de aceea instanţa a şi anulat hotărârea”, a mai spus Culea.

Acesta a precizat că nu era posibil ca cei din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să voteze hotărârea în aceeaşi formă pentru că cea precedentă a fost anulată de instanţă.

„În condiţiile în care instanţa a dat o hotărâre de anulare, noi nu puteam să venim să ignorăm acea sentinţă şi să dăm o altă hotărâre în aceleaşi condiţii. Practic noi dădeam Institutului un măr otrăvit pentru că e clar ce urma, să se anuleze şi noua hotărâre. Nici nu se putea folosi de imobil, noi le dădeam şi pe urmă le luam înapoi. Eu chiar şi în Consiliu am luat cuvânt şi am spus «domnule, eu nu vreau doar să mimăm faptul că dăm ceva. Dacă dăm, haideţi să dăm oamenilor ceva de care se pot folosi»”, a explicat Culea.

Întrebat de Mediafax ce acţiuni va avea, dacă nu i se va da câştig de cauză, Orlando Culea a spus că va merge mai departe în instanţă.

„Merg în instanţă. Cum să nu am câştig de cauză, în condiţiile în care ei au spus nişte minciuni în hârtiile acelea. Eu sunt curios dacă vreun organ de cercetare penală le va da dreptate, în condiţiile în care eu am procesul verbal cu ce s-a întâmplat cu o zi înainte şi ei vin şi spun într-o altă hârtie, pe care o semnează cineva cu bară pentru preşedinte, fără a menţiona vreun nume. Să îl cheme pe preşedintele organizaţiei locale să spună dacă el a votat excluderea. Deci nu am nicio emoţie în ce va spune instanţa. Voi merge în justiţie pentru că am dreptate şi mi se va face dreptate”, a conchis Culea, conform mediafax.ro

Pe 1 martie, organizaţia PSD Sector 4 a decis, într-o şedinţă a filialei, excluderea viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu din organizaţie. În schimb, el a rămas în funcţia de viceprimar al Bucureştiului, în urma unei decizii luată prin vot secret de consilierii generali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite