Congresul PSD, organizare cu „brambureală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu si-a criticat colegii pentru deciziile din ultima perioada
Ion Iliescu si-a criticat colegii pentru deciziile din ultima perioada

Taberele social-democrate continuă să se lupte pentru a-şi impune norma de reprezentare dorită (numărul de delegaţi cu care fiecare filială va veni la Congres).

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a criticat, ieri, pe secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, lăsând să se înţeleagă că acesta şi-a depăşit atribuţiile prin stabilirea normei de reprezentare.

Citiţi şi:

Congres PSD în loc de Vanghelion?
Ei trebuie să-şi taie singuri pensiile!

"Nu ia decizii de unul singur Liviu Dragnea, el execută. (...) Dragnea nu e factor de decizie", a atras atenţia Iliescu, explicând că norma de reprezentare trebuie stabilită de Comitetul Executiv. "S-a făcut totul la mare repezeală. (...) E puţină brambureală în treaba asta", a conchis Iliescu. El a dat ca posibilă amânarea Congresului din cauza vremii nefavorabile. Mircea Geoană a replicat însă că doar "o ninsoare care paralizează România" ar putea împiedica desfăşurarea reuniunii.

Problema normelor de reprezentare a fost reluată ieri, în şedinţa Comisiei de organizare a Congresului. Senatorul PSD Titus Corlăţean, unul dintre participanţii la reuniune, a declarat că variantele finale ale normelor de reprezentare, inclusiv cele pentru organizaţia Bucureşti, vor fi stabilite la Comitetul Executiv de lunea viitoare. Aceasta ar însemna că normele de reprezentare comunicate deja organizaţiilor de Liviu Dragnea, unul dintre susţinătorii lui Mircea Geoană, vor fi modificate.

În varianta avansată de Dragnea, organizaţia PSD

Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, un alt susţinător al liderului social-democraţilor, a primit un număr dublu de delegaţi la acest Congres, comparativ cu Congresul din 2006. Corlăţean a mai spus că numărul de delegaţi stabilit pentru filiala Bucureşti nu este conform cu statutul partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite