LIVE TEXT Congresul PNŢCD: Aurelian Pavelescu, ales preşedinte al partidului: Îndrăzniţi, eu am biruit lumea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu a rămas preşedinte al PNŢCD                                          Foto: adevărul
Aurelian Pavelescu a rămas preşedinte al PNŢCD                                          Foto: adevărul

Astăzi, la Opera Română, a avut loc Congresul extraordinar al PNŢCD, în cadrul căruia a fost aleasă noua conducere a partidului. Aurelian Pavelescu a câştigat un nou mandat, fiindvotat de 514 delegaţi. Vlad Moisescu, preşedintele fundaţiei România Liberală, este noul prim-vicepreşedinteal formaţiunii. Din conducere mai fac parte criticul literar Alex Ştefănescu, fostul deputat PNL Diana Tuşa şi Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

UPDATE Congresul s-a încheiat.

UPDATE: Rezultatul votului: Total buletine de vot, 533. Aurelian Pavelescu a obţinut 514 voturi şi a rămas în fruntea PNŢCD.

Pavelescu, după anunţarea votului: "În 2007, la primul Congres la care am participat, citam din Iisus: Îndrăzniţi, eu am biruit lumea! Acelaşi lucru îl spun şi acum. Avem această misiune, de a face istorie. România trebuie schimbată din rădăcini. Avem o misiune cvasi-religioasă, pentru fiecare dintre noi este un test de viaţă", a spus, la final, Pavelescu.

UPDATE A început numărătoarea votului.

UPDATE  Toate femeile din sală s-au strâns lângă garderobă pentru a discuta despre strategia organizaţiei de femei a partidului.

UPDATE: A început votul. Delegaţii votează.

UPDATE: Alex Ştefănescu: "Sunt la PNŢCD pentru că îmi place să văd oameni frumoşi, nu neapărat fizionomic, este vorba despre nobleţe", a spus Ştefănescu, care a dezvăluit un dialog aparte între el şi Andrei Chiliman. "Domnule Chiliman, vedeţi ce femei frumoase avem la PNŢCD?. "Da, dar am adus şi noi câteva", a fost replica lui Chiliman.

"PNŢCD exprimă esenţa spiritului românesc. Aunci când nu va mai exista PNŢ-ul, am putea să punem doliu, pentru că nu ar mai exista nimic românesc în această ţară", a mai spus Ştefănescu, care a rostit şi versuri din Eminescu. "Vă spun La revedere, ne vedme la Guvernare!", a încheiat criticul literar.

UPDATE Vlad Moisescu: "Vom da PNŢCD tot ce avem noi mai buni, pentru ca echipa PNŢCD să ajungă cea mai bună din România. SImţim că suntem acasă, aici, în PNŢCD, singurul partid care nu şi-a trădat trecutul istoric.Românii s-au săturat să-i mai vadă pe Ponta certându-se cu Băsescu, pe Băsescu cu Antonescu şi pe Antonescu cu el însuşi şi cu toată lumea. Românii de dreapta nu stau cu mâna întinsă după pomana statului.

UPDATE Aurelian Pavelescu îşi lansează moţiunea pentru funcţia de preşedinte al partidului: "Renaştem pentru România ta!"

UPDATE Fostul Avocat al Poporului din timpul guvenării PDL, Gheorghe Iancu, va face şi el parte din noua conducere, din postura de vicepreşedinte.

Paleologu: "E bine că ne-aţi pus unul lângă altul, eu după Chiliman. Mi-am adus aminte că am avut şi eu un bunic ţărănist. Mă bucur că m-aţi invitat, nu pentru că nu mă mai invită nimeni nicăieri, colegii din PDL mă ignoră total. Nu sunt nici preşedinte de partid, nu înţeleg de ce m-aţi invitat să vorbesc. poate că ştiu, în calitatea de iubitor al monumentelor istorice. PNŢCD este un monument. PNŢCD este ca o vilă interbelică în comparaţie cu vilele marilor îmbogăţiţi. Atenţie, însă, la oameni!Dacă ai vilă interbelică, trebuie să ai şi mobilier interbelic", a spus Paleologu, pata de culoare a Congresului. 

Sfatul lui Paleologu pentru PNŢCD: "Aveţi grijă să nu rataţi şansele politice!De obicei, în politica românească se ratează toate şansele. Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă", a încheiat Paleologu.

Andrei Chiliman: "Sunt emoţionat astăzi să vorbesc în faţa Congresului PNŢCD, din care a făcut parte bunicul din partea mamei. În 1990, când m-am înscris la liberali, tata nu a fost fericit, şi-ar fi dorit să fiu ţărănist, ca şi el. Se vorbeşte prea ouţin de criza morală din politica românească.Cei mai mulţi dintre români spun că nu au pe cine alege. Trebuie să-i convingem pe oameni că au pe cine alege.Criza nu se poate depăşi decât cu omanei şi politicieni care au autoritate morală. PNL a renunţat la istoria lui şi a devenit un stâlp al populismului, al guvernării de stânga şi al şantajului comun. Valorle şi principiile nu se negociază, asta am învăţat de la Corneliu Coposu. Voi continua să militez pentru unitatea dreptei, pentru un candidat unic la prezidenţiale, dar, mai ales, pentru câştigarea alegerilor din 2016", a transmis Chiliman, fiind primit cu apaluze repetate.

Gh. Flutur: "Am venit să transmit salutul preşedintelui Blaga pentru PNŢCD, fratele din PPE. Toate forţele de dreapta, avem obligaţia să oprim colosul USL. Avem o misiune comună", a fost mesajul lui Flutur.

Eugen Tomac: "Am venti aici pentru că ştu prin ce perioada grea trece România, aven nevoie d eunitate. Drepata a fost divizată din cauza intereselor şi orgoliilor mărunte. Ţărăniştii au luptat pentru ca Ramânia să fie altfel.Câţi dintre politicienii de astăzi mai ştiu ce a făcut Iuliu Maniu pentru ţară?", s-a întrebat, retoric,Tomac, care l-a invocat în discursul său şi pe Traian Băsescu.

MRU: Preşedintele partidului Forţa Civică a făcut un nou apel pentru unificarea dreptei. "Nimic nu-mi umple sufletul cu mai multă bucurie când văd că pâraiele aceluiaşi fluviu încep să se strângă, deşi alţii îl vedeau secat. Mă bucur să văd că PNŢCD reânvie.Sper că o generaţie întreagă înţelege ce a însemnat lupta dvs, sacrificul dvs. Aveţi toată gratitudinea mea", a spus MRU, care a încheiat: "Ieşiti la luptă, aşa nu se mai poate!

UPDATE: Aurelian Pavelescu a deschis şedinţa citind ruga lui Cornleiu Coposu. "Este un Congres solemn, foarte important în viaţa partidului. Îi dedicăm acest Congres fostului lider ţărănist Corneliu Coposu", a spus Pavelescu. Delegaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte al PPE, Wilfred Martens. 

UPDATE Delegaţii au început să rostească rugăciunea Tatăl Nostru."Doamne ajută!", a spus şi Pavelescu.

UPDATE Congrsul PNŢCD a început cu intonarea imnului României.

UPDATE: În sală mai sunt prezenţi preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, împreună cu vicepreşedintele Teodor Baconschi, iar PDL este reprezentat de secretarul-general Gheorghe Flutur, dar şi de parlamentarul Teodor Paleologu. În primele rânduri se mai află primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, un apropiat al fundaţiei Iniţiativa România Liberală. La eveniment a ajuns şi Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică.

UPDATE Fondul sonor este asigurat de melodiile lui Cristian Paţurcă.

Preşedintele partidului, Aurelian PAvelescu, speră ca, prin mişcarea de astăzi, să revigoreze partidul.

"Evenimentul marchează începutul relansării PNŢCD ca partid important al Dreptei româneşti. Scopul nostru este de a repune PNŢCD pe locul pe care îl merită pe scena politică din România", după cum a anunţat preşedintele Aurelian Pavelescu.

Din noua chemă de conducere vor mai face parte fostul deputat PNL Diana Tuşa şi fostul parlamentar PDL, Maria Stavrositu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite