UPDATE Ciolacu a fost ales preşedinte PSD şi s-a dezis de Dragnea: „Justiţia nu trebuie făcută la partid. Vremea tătucilor a apus”. Teodorovici n-a venit la Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 9 luni de interimat, Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD. Contracandidatul său, Eugen Teodorovici, nici nu s-a prezentat la Congres, în semn de protest. Marcel Ciolacu s-a dezis de era Liviu Dragnea şi a susţinut că vremea tătucilor a apus în  PSD. Sorin Grindeanu s-a întors în partid şi a primit funcţia de prim-vicepreşedinte.

UPDATE Marcel Ciolacu, după ce a fost ales preşedinte: „Aş dori să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, sunt onorat, dar sunt foarte obligat. Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD. Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri, ca să fiu foarte bine înţeles şi auzit de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se uită foarte bine în oglindă şi vede cât este de înalt şi cât este de mare. Am dus această echipă cât se poate de bine. Eu şi dl Stănescu am avut răbdarea necesară, timpul de a vorbi cu fiecare coleg în parte şi de a găsi cele mai bune soluţii pentru PSD”, a spus Marcel Ciolacu după ce a fost anunţat votul

UPDATE Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte PSD.  A obţinut 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici, care nici nu a venit la Congres, a primit 91 de voturi.  

„Din numărul total de 1.509 delegaţi aleşi, a fost înregistrată prezenta 1.460 delegaţi. Comisia a procedat la numărarea voturilor exprimate. Total buletine de vot 1.509. Au fost exprimate 1.450 de voturi. 49 de voturi au fost nule. Pentru Eugen Orlando Teodorovici au fost 91, iar pentru moţiunea Reconstrucţia PSD 1.310. Se declară câştigătoare moţiunea Reconstrucţia PSD”, a anunţat Decebal Făgădău.

UPDATE A început votul. 

UPDATE Sorin Grindeanu: Domnule Orban, în scurt timp, veţi redeveni cel mai cunoscut şomer din România. Mesajul pentru cei care au plecat din PSD la PNL: Laşii nu au ce căuta în viaţa publică şi în mod clar nu au ce căuta în PSD.

UPDATE Olguţa Vasilescu: Percepţia PSD, după aproape un an de guvernare PNL, s-a schimbat foarte mult. Eu am numit Guvern Orban „Guvernul o să”. 

UPDATE Paul Stănescu: Câştigarea alegerilor nu mai e doar un obiectiv electoral, e o obligaţia. Miza nu mai este doar partidul nostru, ci salvarea României. Avem cei mai mulţi primari. De aia încearcă PNL să racoleze de la noi.
 

UPDATE Gabriela Firea: Când ne depuneam candidaturile, aflam că încă unul a mai plecat la PNL. Există o vorbă veche din popor – chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători

UPDATE Marcel Ciolacu, înainte să citească discursul: Sunt invidios pe cei care mai pot citi fără ochelari.

  • Vrem să rămânem un partid conservator, care s euită spre trecut, sau vrem să ne tranformm într-un partid care se  uită înainte spre progres? PSD e singurul partid care reprezintă stânga.   
  • Justiţia trebuie făcută în sala de judecată. Nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administraţiei prezidenţiale. Reforma justiţiei trebuie făcută de către profesionişti, de magistraţi, de CSM, de asociaţiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conştient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul: în sala de judecată!  
  • PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Şi în mod evident acest lucru nu a făcut bine partidului şi nici României. Vremea tătucilor a apus. Eu sunt un om de echipă! Eu vreau un PSD condus de o echipă. Şi de aceea am adus în prima linie cei mai buni oameni! Oameni care şi-au dovedit competenţa atât în organizaţiile, cât şi în comunităţile lor. Oameni care se bucură de încrederea românilor.

UPDATE Sorin Grindeanu: Am venit cu emoţia omului care se întoarce acasă. Ziua de azi va fi un reînceput pentru PSD. 

UPDATE Eugen Teodorovici, contracandidatul lui Marcel Ciolacu pentru şefia partidului, nu a venit la Congres. 

UPDATE Codrin Ştefănescu: ”Congresul PSD o să fie doar o glumă macabră! Cu aranjamente dinainte ticluite, ca să iasă Ciolacu şi mica sa echipă de academişti secreţi. Pe lângă statut, morală şi bun simţ. Pentru că nu numai Eugen Teodorovici a fost umilit de băieţii ăştia ai sistemului. Ci intregul partid cu electoratul său cu tot. Iar personajele acestea, echipate în civil, numai la victoria PSD în alegeri nu se gândesc. Dimpotrivă”. 

UPDATE Marcel Ciolacu: „Sunt ferm convins că e un moment de răspântie în viaţa politică, atât internă, a partidului, cât şi la toată scena politică românească”. 

UPDATE Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD: ”PSD, trebuie să recunoaştem, a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”. 

Cum va avea loc votul 

1.509 delegaţi vor vota în 38 de centre teritoriale amenajate în spaţii deschise care permit prezenţa a maximum 50 persoane, distanţate corespunzător. La Bucureşti va exista un spaţiu, al 39-lea, la Palatul Parlamentului, unde vor fi cel mult 20 de delegaţi. 

„În cele 38 de centre teritoriale vor exista urne, unde se va vota pe buletine de vot. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre”, a explicat senatorul PSD Lucian Romaşcanu.

La Congres vor susţine discursuri Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan, Decebal Făgădău, Gabriel Zetea, Dumitru Buzatu, Daniel Băluţă, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu. Pe lista vorbitorilor nu figurează însă Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la şefia PSD.

De la 13.05 până la 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD, conform sursei citate. Procesul verbal cu echipa câştitoare va fi citit, de la ora 14.00 de către preşedintele Comisiei de numărare a voturilor Decebal Făgădău, iar la 14.05 va fi susţinut un discurs de către preşedintele ales al PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite