Dăncilă a fost validată unanim de micul Congres PSD. „Sunt mai puternică decât toţi bărbaţii care ţipă de pe margine. Cu Iohannis au trecut cinci ani de nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate de Congres candidat al PSD pentru Cotroceni. Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu a făcut nimic timp de cinci ani, a pledat pentru un preşedinte care ”nu dă socoteală” în Europa şi le-a cerut colegilor să se mobilizeze ca România să aibă primul preşedinte femeie. Dăncilă a exclus posibilitatea de a se retrage în favoarea lui Tăriceanu. La Congres a fost prezent şi soţul Vioricăi Dăncilă.

GALERIE FOTO

UPDATE La finalul Congresului, Viorica Dăncilă a exlus posibilitatea de a se retrage în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu şi a refuzat să spună dacă va demisiona din fruntea Guvernului dacă nu va intra în turul doi. 

Întrebată dacă are convingerea că poate câştiga cursa pentru Cotroceni în faţa lui Klaus Iohannis, Dăncilă a răspuns că are această convingere.

”Dacă România a fost pregătită pentru primul prim-ministru femeie, cred că România este pregătită şi pentru primul preşedinte”,a fost replica premierului, întrebat dacă România este pregătită pentru un preşedinte femeie.

Despre principalii săi contracandidaţi, Dan Barna şi Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă spune că nu sunt apropiaţi de oameni, nu iubesc oamenii, nu merg în rândul oamenilor.

”Domnul Barna sădeşte ura în rândul oamenilor şi cred că oamenii au nevoie de unitate, au nevoie de proiecte, au nevoie de discuţii cu ei, au nevoie ca preşedintele României să fie apropiat de ei”, consideră premierul.

Discurs Viorica Dăncilă:

Este copleşitor când ne adunăm într-un număr atât de mare. Vă mulţumesc pentru încredere! Mă bucură şi mă onorează. 

Avem în faţă o competiţie electorală importantă. În campanie nu vom pune doar efortul şi munca, dar şi credinţa. Dragi colegi, sunt un om între oameni. M-am născut într-un oraş mic, într-o familie simplă. Unitatea şi dorinţa noastră de a fi din nou învingători va fi cheia succesului. Azi, sunt soţie, mamă. Am o familie pe care o iubesc şi ne-a stat mereu aproape. 

Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta e menirea omului politic. Spre deosebire de alţii, eu ţin cu oamenii, eu mă lupt pentru fiecare român. Sunt de 23 de ani în PSD, de 23 de ani în această credinţă. Am lipit afişe, am împărţit pliante şi spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni altcineva decât munca. Ne reinventăm şi câştigăm.

România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, şi nu o dată la cinci ani, ci în fiecare zi de muncă. Preşedintele este dator să muncească pentru ţară.  Vreau pentru fiecare român siguranţă, ordine şi lege.

Am făcut mai bine pentru toate categoriile. Nu perfect, nu deodată. Trebuie să luptăm pentru o Românie în care nimeni nu este lăsat în urmă. Românii trebuie să ţină capul sus în lume şi în Europa. Un preşedinte demn nu merge să dea socoteală în Europa, ci merge să apere România. 

Noi nu am tăiat niciodată pensiile şi salariile, noi nu am fost cei ce dezbină şi seamănă ură. Noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii: a noastră şi a lor. Iohannis a crezut că nu are nicio responsabilitate pentru români şi a  dormit bine noaptea. Să nu faci nimic pentru ai tăi e dovadă de cruzime, de cinism. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, pare că ceasul a stat demult. Pentru noi au trecut cinci ani de nimic Pe mine aroganţa nu mă reprezintă, iar dispreţul pentru români nu l-am simţit niciodată. Ţin cu poporul român şi ţin cu ţara mea. Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac altceva decât să ţipe de pe margine.

Eu nu fug şi nu mă tem. O să continui să lupt în fiecare zi pentru ca fiecărui român să-i fie mai bine aici, în ţara lui. Vă chem să strângem rândurile, vă chem alături de mine în această campanie care ne va decide viitorul.

Suntem mulţi şi suntem puternici. Vom câştiga aceste alegeri. Dumnezeu să ne ajute! Victorie!


Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate candidat al PSD la prezidenţiale.


Discurs Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD

Vă rog să-i aplaudăm pe cei 1 milion de români care lucrează la stat şi care au fost jigniţi în mod nejustificat de PNL. Românii trebuie să ştie că salariile au crescut, că pensiile au crescut şi se vor dubla. Spuneţi românilor că PSD a creat 1 milion de locuri de muncă, că PSD a îngheţat facturile şi că diaspora a început să vină acasă. 2019 e un an în care trebuie să fim mai puternici, mai uniţi şi mai entuziasmaţi. PSD va oferi cei mai buni primari, cei mai buni parlamentari şi cel mai bun preşedinte al României.


Discurs Mihai Fifor, secretar general al PSD

Am fost şi suntem un partid mare. Am fost şi suntem cel mai important partid din România. Mergem la victorie pe 10 noiembrie. PSD a arătat că suntem de partea românilor. Ştim cel mai bine să guvernăm pentru toţi românii. Vreau şi vă chem să mergem la bătălie şi să ieşim învingători. Viorica Dăncilă este un om pentru oameni. 

Criminalitatea va primi cea mai eficientă ripostă din partea Guvernului Dăncilă. Vedeţi vreun alt partid în stare să facă ordine în ţară în afară de PSD?

USR- un partid fără experienţă, cu oameni care nu reuşesc să se înţeleagă între ei. Credeţi că o să se înţeleagă cu toţi românii? Nu. Credeţi că liberalii au capacitatea de a menţine măcar creşterile PSD? Nu.

PSD e gata să le ofere românilor un preşedinte neconflictual, un lider corect şi demn. PSD e gată să dea primul preşedinte femeie.


Liderul PES Serghei Stanişev, la Congresul PSD

Sergei Stanishev, iderul sociliştilor europeni, vorbeşte în deschiderea Congresului PSD: Am fost în România în anul 2001. De atunci, am fost lângă voi în multe momente. Ştiu că sunteţi un partid puternic, cu rădăcini adânci în societatea românească. Îmi exprim admiraţia pentru Viorica Dăncilă.

Viorica a preluat conducerea partidului într-un moment dificil. Nu e un secret că au existat probleme în dialogul dintre PSD şi familia socialiştilor europeni. Dar din iunie, PES a recunoscut din nou statutul de membru plin al PSD.

Sunt aici pentru a închide un capitol care nu a fost uşor şi să deschidem o nouă pagină. Victorie pentru Viorica Dăncilă!


UPDATE Mihai Fifor le mulţumeşte sindicaliştilor prezenţi şi ambasadorilor aflaţi în sală. 

UPDATE Dăncilă a venit la Congresul PSD însoţită de Serghei Stanishev, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici şi Lia Olguţa Vasilescu. Premierul a făcut o baie de mulţime. Dăncilă a fost prezentată ca „viitorul preşedinte al României”.

Cei 1.000 de delegaţi PSD au primit o broşură din partea Vioricăi Dăncilă. ”Niciodată în ultimii 5 ani de zile, românii nu s-au uitat spre poarta de la Palatul Cotroceni pentru a găsi îndrumare. Nici sprijin. Nici ajutor”, scrie pe prima pagină a broşurii.

UPDATE Mihai Fifor, într-o intervenţie la Digi24: „Lucrurile s-au schimbat după 26 mai. Partidul creşte. Nici nu ne punem problema de a nu intra în turul al II-lea. PSD e acel partid cu o forţă de nebănuit care ştie să câştige alegeri“.


PSD a renunţat la congresele mari pentru anunţarea oficială a candidatului la prezidenţiale, de data aceasta liderii formaţiunii preferend un congres cu puţini membri. Mai puţin de o mie de persoane vor merge la evnimentul unde este validată Viorica Dăncilă la prezidenţiale. 

De altfel, la acest congres vor ţine discursuri doar Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici (preşedinte executiv) şi Mihai Fifor (secretar general), evenimentul fiind ţinut la Parlament, nu pe stadion sau la Romexpo, aşa cum s-a procedat în trecut.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite