Congres PSD. Dragnea l-a ridicat pe Iliescu în picioare pentru a condamna dictatura comunistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut delegaţilor PSD să se ridice în picioare şi să ţină un moment de reculegere pentru a condamna dictatura comunistă, dar şi violenţele din Piaţa Universităţii din 1990. Ion Iliescu, care aţipise în timpul discursului susţinut de Dragnea,  s-a ridicat şi el, condamnând astfel o bună parte din istoria vieţii sale.

„Vreau să vă ridicaţi în picioare şi să păstrăm un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste şi să cerem iertare României şi românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum", le-a spus Dragnea celor peste 4000 de delegaţi prezenţi la Congresul PSD.  "Nu am avut curajul să condamnăm crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat unele greşeli făcute în primii ani de după Revoluţie, cum ar fi violenţele din Piaţa Universităţii", a continuat liderul PSD.

Când Dragnea a cerut sălii să condamne, simbolic, comunismul, Ion Iliescu era aţipit. Cum toată sala s-a ridicat imediat în picioare, s-a ridicat şi Iliescu, care, în acest moment, este cercetat de procurorii Parchetului General în Dosarul mineriadei din 1990.

„O împăcare naţională este un obiectiv pentru care merită să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi, cei care suntem astăzi aici, suntem vinovaţi. Este un gest moral fundamental al despărţirii de un trecut care ne mai urmăreşte şi astăzi", a spus Dragnea.

Social-democraţii validează, astăzi, în cadrul Congresului, alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD, votează noua echipă care se va forma în jurul lui Dragnea (preşedinte executiv şi vicepreşedinţii).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite