Congres PNL. Hava, despre încercarea de atragere a sa în echipa Cîţu: Cât vrei şi o închidem acum?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Hava a pierdut şefia PNL Alba în cursa contra lui Ion Dumitrel FOTO Inquam Photos / Raul Ştef
Mircea Hava a pierdut şefia PNL Alba în cursa contra lui Ion Dumitrel FOTO Inquam Photos / Raul Ştef

Eurodeputatul Mircea Hava a povestit, într-o şedinţă a PNL Alba cu uşile închise, cum a vrut Florin Cîţu să-l convingă să vină în echipa sa la Congres. Fostul edil al municipiului Alba Iulia le-a spus celor prezenţi că nu este în niciuna dintre echipe şi le-a sugerat să nu se lase cumpăraţi cu promisiuni.

Liberalii din Alba s-au reunit vineri seara, la Sebeş, la o şedinţă internă pentru alegerea comitetului PNL Alba ce va participa la alegerile naţionale pentru şefia partidului. Cei mai importanţi oameni din partid la nivel judeţean au mers la microfon unde au ţinut un mic discurs, printre aceştia fiind şi eurodeputatul Mircea Hava, fost edil al municipiului Alba Iulia timp de cinci mandate. 

Potrivit unei înregistrări video publicate de Alba24, Hava şi-a expus părerea despre viitorul PNL, dar şi despre modul cum a vrut echipa Cîţu să-l atragă în tabăra lor.

Mircea Hava a subliniat că el nu „dansează nici cu Orban, nici cu Cîţu” şi a povestit că a vrut să-şi dea demisia din conducerea PNL, în momentul în care a făcut un pas Ilie Bolojan. 

Pentru a confirma afirmaţiile sale, Mircea Hava l-a chemat la microfon pe Marius Haţegan, vicepreşedinte al CJ Alba, pentru a relata ce i-ar fi spus Florin Cîţu lui Mircea Hava, când premierul i-a cerut sprijinul acestuia, în lupta pentru şefia PNL.

Mircea Hava: „Ce a zis Cîţu către mine în momentul în care trebuia să facem mariajul? Tu ai reţinut mai bine.”

Marius Haţegan a mers la microfon şi le-a zis celor prezenţi: „Cât vrei şi o închidem acum?”

Mircea Hava: „Nu am vrut nimic, eu vreau linişte şi sănătate. Eu vă spun lucrurile care au fost şi sunt probate.” Hava a subliniat că oamenii din Alba nu au cerut bani de la Guvern, pentru că mere s-au bazat pe bani europeni, „albi”.

Europarlamentarul a vorbit despre faptul că PNL este acum divizat şi liberalii vor pierde prcoente importante în următoarele luni. De asemenea, Mircea Hava le-a promis celor prezenţi că vine să candideze pentru o funcţia locală în 2024, când termină cu Bruxelles-ul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite