Congres PMP: Cristian Preda şi Adrian Papahagi vor funcţii de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Papahagi vrea să candideze pentru şefia PMP FOTO Arhiva Adevărul
Adrian Papahagi vrea să candideze pentru şefia PMP FOTO Arhiva Adevărul

Adrian Papahagi, membru fondator al Partidului Mişcarea Populară(PMP), a anunţat că va candida pentru Preşedinţia partidului la Congresul stabilit pentru luna iunie. La rândul său, europarlamentarul Cristian Preda şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un post de conducere al PMP.

„Vom avea probabil, probabil, un Congres şi în cadrul Congresului sunt convins că se vor confrunta diferite lecturi ale situaţiei politice prezente şi vor fi trase concluziile .Dacă va fi un Congres, eu voi candida pentru o poziţie în sânul conducerii partidului, pentru că impresia mea e că aş putea juca un rol politic în România, chiar dacă va trebui să fac în continuare naveta la Bruxelles şi la Strasbourg ca deputat. Mă voi angaja într-un asemenea efort, însă aştept să stabilim o dată a Congresului şi în momentul în care se va stabili data, voi explica în ce fel văd lucrurile“, a declarat Preda, la RFI.

În acelaşi timp, Adrian Papahagi doreşte să candideze la şefia PNL în iunie. „Am decis să candidez la preşedinţia partidului, dacă nu o va face unul mai bun ca mine, în care caz îl voi sprijini. Am fost singurul care a denunţat din interior deriva PMP prin asocierea cu personaje şi practici controversate, asumându-mi până la capăt gestul. Demisia mea a fost un protest faţă de îndepărtarea partidului "altfel" de la proiectul originar. Am arătat că nu ţin la funcţii, ci la principii“, a spus Papahagi.

Citeşte şi:

 Prima încercare de unificare a dreptei. MRU a discutat cu Antonescu. PNL discută mâine cu PDL. Blaga a ignorat PMP: Elena Udrea o fi frustrată

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a mers la sediul PNL, unde a discutat cu preşedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare. PNL va negocia mâine, la Parlament, cu PDL o alianţă. Liderul PDL, Vasile Blaga, a ignorat PMP, iar despre criticile Elenei Udrea a spus astfel: „Poate o fi frustrată, nu ştiu“.

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite