Congres online. ProRomânia fuzionează cu ALDE. Cum se va numi noul partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul pentru aprobarea fuziunii dintre ProRomânia şi ALDE se va desfăşura online, duminică, începând cu ora 13,00. Noul partid se va numi ProRomânia Social Liberal. Însă până la confrimarea juridică a noului partid, Călin Popescu Tăriceanu va candida la parlamentare pe listele ProRomânia.

Preşedintele Pro România Victor Ponta declara, pe 8 octombrie, că cele două formaţiuni au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid. Fostul preşedinte ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi alţi membri ALDE s-au înscris ulterior în Pro România, pentru a putea candida pe listele acestei formaţiuni pentru alegerile parlamentare.

Pro România a depus, pe 22 octombrie, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, acestea fiind deschise la Senat de Călin Popescu-Tăriceanu şi la Camera Deputaţilor de Victor Ponta.

În primăvara anului 2014, imediat duppă ruperea USL, Călin Popescu Tăriceanu a plecat din PNL însoţit de mai mulţi parlamnetari liberali pentru a susţine în continuare Guvernul Ponta. Tăriceanu a fondat atunci Partidul Liberal Reformator (PLR), care ulterior a fuzionat cu Partidul Conservator (PC) şi s-a transformat în ALDE. La alegerile europarlamentare din 2019, ALDE nu a mai reuşit să treacă pragul electoral şi a intrat într-un proces accelerat de descompunere. Acum, Ponta şi Tăriceanu încearcă să ajungă în Parlament printr-o nouă logodnă politică. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite