Conducerea TVR trebuie urgent demisă. Şi nu degeaba!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trebuit ca zisul ”menestrel” Tudor Gheorghe să susţină un mega-concert intitulat “Degeaba” ca, în fine, şi cei din urmă şi mai toleranţi dintre noi să ne dăm seama cât de nostalgic şi plin de regrete pentru vremurile trecute este “maestrul”, dar şi cât de fără discernământ Televiziunea Publică.

Televiziunea a cărei conducere trebuia de mult timp demisă a mai avut şi ghinionul, şi proasta inspiraţie de a difuza concertul cu pricina taman în seara zilei de 26 ianuarie.  Adică exact în ziua în care, cu exact 31 de ani în urmă, aceeaşi instituţie transmitea ultimul vibrant sau, mai corect spus, delirant omagiu cu ocazia împlinirii unei vârste şi a nu ştiu câţi zeci de activitate revoluţionară a “celui mai iubit fiu al poporului”.  Pe care s-a dovedit că îl iubeşte şi regretă din “adâncul şi prea-plinul fiinţei lui” fostul component al cenaclului Flacăra condus de pupinfundistul Adrian Păunescu. Nimeni altul decât dl. Tudor Gheorghe. Insul  primit mai apoi cu braţele deschise şi plasat în tot felul de înalte funcţii de fantoma comunistă vie cu numele de Ion Iliescu.

Ştim, memoria românului e scurtă. Îndeobşte, românul nu prea mai ţine minte nici cât de favorizat a fost în vremea comunistă, măcar de la un moment dat încolo, actorul mediocru pe nume Tudor Gheorghe, nici cât de preţuit a fost acelaşi Tudor Gheorghe de feseniştii în frunte cu Ion Iliescu şi nici câtor regrete la încarcerarea securistului Dan Voiculescu le-a dat expresie tot domnul fost tovarăş Tudor Gheorghe la prăfuitele şi urât mirositoare Antene. Aducând în sprijinul ticăloşiei lui faptul că tatăl domniei-sale a fost un autentic deţinut politic, dar care a avut şi puterea, şi înlepciunea, şi demnitatea de a se delimita de  felul scârbavnic în care fiul lui i-a folosit şi manipulat şi biografia, şi suferinţa. În favoarea Securităţii şi a servanţilor acesteia.

Despre mega-concertul cu pricina s-a pronunţat într-o excelentă tabletă publicată în Ziarul de Iaşi ,respectatul profesor universitar Alexandru Călinescu. O postare la fel de critică pe facebook l-a costat pe ex- ministru al Educaţiei, dl. Daniel Funeriu,  o mulţime de sudălmi dintr-un aşa-zis editorial din Cotidianul semnat de fostul strungar de la I. M.Cugir  şi plimbăreţ, din ordinul lui Ceauşescu, la mormântul ayatolahului Khomeyni, individul cu numele de Cornel Nistorescu.

În concertul lui, dl.Tudor Gheorghe a făcut, e adevărat, mascat şi pretins artistic, propagandă comunistă. Un lucru interzis prin lege. Dacă spectacolul cu pricina nu ar fi fost transmis de Televiziunea publică, el nu ar fi însemnat mai mult decât reuniunile pe care câţiva nostalgici le fac la mormântul lui Nicolae Ceauşescu în fiecare an, cu ocazia zilei de 26 ianuarie.

Transmiterea de către TVR a jălaniilor anti-europene ale olteanului Tudor Gheorghe, înfrăţit în gânduri cu Lia Olguţa Vasilescu şi ilustrisimul, adică nulinissimul ei consort Claudiu Manda, este o ofensă pe faţă la adresa tuturor acelor români care au făcut ceva ca să salveze democraţia de sub asaltul tuturor atacurilor la care a fost ea supusă încă din ianuarie 1990 şi mai cu seamă din ianuarie 2017 şi până la finele lui 2019, pe toată durata a tot ceea ce a însemnat ‘’epoca Dragnea‘’.

Iar pentru asta conducerea ineptă aTVR în frunte cu buclucaşa, cu incompetenta, cu inepta, cu numia Gradea Doina trebuie să plătească. Şi nu oricum. Ci cu demiterea.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite