Conducerea PSD are sânge pe mâini şi pentru asta trebuie să plătească!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încet-încet lucrurile se leagă. Capătă noimă. Elementele scenariului violenţelor petrecute începând de vineri după-amiază în Capitală sunt din ce în ce mai clare, încep să fie tot mai lesne de intuit, chiar de identificat şi autorii.

În clar, e vorba despre conducerea PSD, despre guvernul PSD-ALDE, despre Liviu Dragnea în complicitate cu ministrul Carmen Dan şi cu prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, dar şi cu posturile de televiziune şi ziariştii de teapa unor Ion Cristoiu, Mihai Gâdea, Ionuţ Cristache, Badea Mircea, Victor Ciutacu, Răzvan Savaliuc, Dan Andronic, etc. Lor alăturându-li-se aşa- zişii ultraşi şi conducerea Jandarmeriei Române în rol de asociaţi.

Ce s-a petrecut de fapt? PSD s-a speriat la culme de perspectiva unui miting al Diasporei în Capitală. La început a vrut să nu-l autorizeze, cerându-le să facă asta primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi viceprimarului Aurelian Bădulescu. A inventat şi o asociaţie fantomă organizatoare condusă de un anume Cioacă, odinioară membru al partidului, Asociaţie care şi-a negat extrem de vocal şi în cel mai suspect mod cu putinţă implicarea cu numai două sau trei zile înaintea mitingului. În acest mod, s-a creat derută ştiut fiind că neasumarea poate avea efecte dintre cele mai nedorite, printre care exacerbarea violenţei. Totodată vectorii de imagine ai partidului, ca şi cei ai ALDE, s-au dat de ceasul morţii pentru a acredita ideea că o fi dreptul de a protesta perfect justificat şi garantat de mecanismele societăţii democratice, dar că, în cazul de faţă, nu prea ar fi motive reale de nemulţumire şi pe urmă august e lună de concedii şi nu de adunări populare. A fost aşadar reactivată eterna poveste a lui nu e momentul importată de pesedişti din arsenalul de gândire şi de gândire primitivă al comunismului rezidual. Alina Mungiu-Pippidi, acelaşi nemăsurat nemernic Cristoiu, Pieleanu, fostul poet Mircea Dinescu (hélas!), astăzi o ruină a respectatului disident de odinoară, Cristache de la TVR, Chirieac, Gâdea, Ciutacu au primit misiunea de a-i discredita pe românii din străinătate care, prin faptul că prestează acolo munci necalificate ori că nu l-au citit în integralitatea lui pe Shakespeare ori din cauză că folosesc cursele low cost nu ar avea dreptul să îşi mai facă auzită vocea în ţara din care au fost siliţi să plece, în primul rând din cauza politicilor aberante ale guvernărilor succesive, dintre care cea mai frecventă a fost aceea social-democrată. FSN, PDSR, PSD nefiind decât aceeaşi Mărie cu altă pălărie. S-a mai indus ideea unui amestec al serviciilor secrete aflate în solda şi la ordinul preşedintelui Klaus Iohannis, servicii care vor manipula în aşa fel faptele încât să se creeze o situaţie critică de pe urma căreia guvernul PSD-ALDE să fie alungat samavolnic de la putere, iar în locul lui să fie instalat “guvernul meu 2”.

Ziua de vineri a început ba cu ameninţări, ba cu avertismente belicoase. Emise când de Liviu Dragnea, când de aceeaşi iresponsabilă conducere a Jandarmeriei făcută preş la picioarele agramatei Dan Carmen. Odată protestele începute, Jandarmeria, având în frunte alter-egouri ale lui Mihai Chiţac şi Corneliu Diamandescu, a făcut exces de zel, a reacţionat cu asupra de măsură, nici profesionist, nici moderat, aşa cum mincinos pretinde purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Militaru, a creat ea însăşi premisa unor riposte de o inadmisibilă violenţă venite în nici un caz din partea protestatarilor autentici. S-a depăşit în mod evident măsură, iar îndată după ora 23, vineri, jandarmii au întreprins acţiuni complet necugetate, ordonate de superiori care mai mult ca sigur trebuie să-şi deconteze zdravăn şi supuşenia, şi prostia personală. Profesioniştii mediatici ai dezinformării - aceiaşi Cristoiu, Chirieac, Savaliuc - au indus ideea că în Piaţa Victoriei nu ar fi picior de diasporean, ci doar români care se află încă între fruntariile ţării. Care ori ar trebui şi ei alungaţi, ori umflaţi şi duşi la secţie pentru că au îndrăznit să submineze o aşa-zisă guvernare legitimă, ajunsă la putere ca urmare a votului democratic din 11 decembrie 2016. Desigur, nici o vorbă nici despre aberaţiile puterii, nici despre aroganţele acesteia, nici despre siluirea legilor justiţiei comisă cu scopul de a fi făcut scăpat de puşcărie Liviu Dragnea, toate acestea contribuind evident la delegitimarea echipei inepte, proaste, inculte de la Palatul Victoria, dar şi a majorităţii parlamentare la completare fărădelegilor căreia o contribuţie deloc de neluat în calcul a avut UDMR.

Consecinţa? Începând de vineri, România s-a întors în timp în urmă cu 28 de ani. A revenit la vremea şi la tipologia mineriadelor. Ca şi în iunie 1990, ca şi în septembrie 1991, conducerea social-democrată are sânge pe mâini. Şi pentru asta se cuvine să plătească. Părăsirea rapidă a guvernării este insuficientă. Justiţia trebuie să îşi facă datoria.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite