Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit după un an. Dragnea n-a venit la şedinţă. E în concediu. Neacşu: Ponta şi Ivan nu mai sunt membri PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Liviu Dragnea. FOTO Mediafax
Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit,  la sediul central al partidului, printre temele aflate pe ordinea de zi regăsindu-se şi situaţia filialei Timiş, rămasă fără preşedinte după ce Sorin Grindeanu a fost demis de CExN al PSD.

UPDATE Marian Neacşu, preşedinte executiv al PSD: ”Nu se mai regăsesc în rândul membrilor de partid domnii Victor Ponta şi Cătălin Ivan. Sorin Grindeanu încă era în baza de date fiindcă posibilitatea de introducere sau de scoatere din baza de date aparţine organizaţiei judeţene din care face parte. Ăsta este un aspect pe care îl vom lămuri la Timişoara mâine după-amiază”.

Neacşu a precizat că Grindeanu va fi şi el şters în curând din baza de date cu evidenţa membrilor de partid. ”Sorin Grindeanu nu mai este membru PSD în urma deciziei Comitetului Executiv Naţional, iar în baza de date, care este un indicator statistic, el figurează pentru că în ea operează organizaţia de bază şi nu a fost formalizată hotărârea CExN”, a precizat Neacşu.

UPDATE Deşi Liviu Dragnea a convocat Biroul Permanent Naţional, el nu va veni la şedinţă, pentru că este plecat în concediu, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. La BPN este prezent premierul Mihai Tudose, alături de vicepremierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, care le va prezenta social-democraţilor detalii despre PNDL.

Ultima reuniune a BPN al PSD a avut loc pe 7 septembrie 2016, când liderii social-democraţi au decis convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional pentru validarea listei candidaţilor PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. 

Social-democraţii susţin că trebuie adoptată o decizie formală, după ce joi, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Petru Andea a anunţat că a fost desemnat de către conducerea PSD să se ocupe de coordonarea activităţii filialei PSD Timiş.

„Conducerea naţională a PSD m-a desemnat să mă ocup de coordonarea activităţii filialei în perioada care urmează, de la 1 august. Sunt vicepreşedinte coordonator. Eu am oficial funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei. Domnul Sorin Grindeanu şi-a pierdut calitatea de membru al PSD în urma deciziei CEx, ca urmare nu avem preşedinte, iar dintre vicepreşedinţi, am fost desemnat eu să coordonez activitatea până când se vor organiza alegeri în filială, cel mai probabil în toamnă'', afirma Petru Andea la momentul respectiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite