Conducerea PSD: Geoană nu are voie şase luni să facă declaraţii în dezacord cu linia partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, preşedintele Senatului
Mircea Geoană, preşedintele Senatului

Conducerea PSD a decis, luni, să îi impună lui Mircea Geoană ca timp de şase luni să nu facă declaraţii care să nu fie în acord cu linia partidului. În aceeaşi şedinţă, membrii BPN au aprobat păstrarea lui Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului.

UPDATE  Replica lui Geoană: Preşedinele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BPN al partidului, că nu a fost sancţionat de conducerea PSD şi că este vorba despre "o anumită coerenţă în comunicarea publică a partidului", lucru pe care îl va respecta.

UPDATE Conducerea PSD a decis să îi impună un moratoriu lui Geoană, prin care să i se interzică acestuia să mai facă declaraţii despre deciziile partidului. Mircea Geoană rămâne membru al PSD.

Surse din conducerea PSD au declarat, că propunerea a fost făcută de preşedintele Victor Ponta, informează Mediafax.

Decizia a fost luată în şedinţa BPN al PSD de luni, la care a fost prezent şi Mircea Geoană.

În aceeaşi şedinţă, membrii BPN au aprobat în unanimitate păstrarea funcţiei de preşedinte al Senatului pentru Mircea Geoană.

Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit astăzi pentru a discuta posibile măsuri cu privire la anumite poziţii ale preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, faţă de partid.

Printre cei care participă la şedinţa BPN al PSD se numără Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Dan Nica, Marian Vanghelie, Marian Oprişan, Ecaterina Andronescu, Aura Vasile, Ion Toma, Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu, etc.

Înainte de şedinţa BPN, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că partidul îl susţine în continuare pe Mircea Geaoană la preşedinţia Senatului, însă i-a reproşat acestuia că nu ştie să piardă şi i-a sugerat că ar fi mai bine " să ia o pauză".

La rândul său, preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a apreciat totodată că Geoană trebuie să rămână în PSD şi "trebuie apărat în poziţia lui de preşedinte al Senatului". Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite