Paleologu şi Bodea, excluşi din PNL. Ce spunea Andrei Pleşu despre atitudinea şefilor de partid care dau vina pe membrii care le-au semnalat greşelile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Politic Naţional al PNL a hotărât în şedinţa de miercuri, excluderea parlamentarilor Theodor Paleologu şi Cristian Bodea din partid, după ce aceştia i-au criticat pe liderii formaţiunii pentru rezultatele din alegeri. Sciitorul Andrei Pleşu amintea de această atitudine a unor lideri politici din România în ultimul articol publicat pe blog-ul său de pe platforma Adevărul.

UPDATE În ultimul articol publicat pe blog-ul său de pe www.adevarul.ro, Andei Pleşu amintea situaţia în care unii lideri, în loc să-şi asume eşecul, preferă dă dea vina pe alţii. „Cînd un partid pierde, cei care trebuie să plece sunt şefii lui, nu acei membri ai lui care i-au semnalat greşelile“, scria Andrei Pleşu . 

UPDATE Deputatul Theodor Paleologu şi senatorul Cristian Bodea au fost excluşi din PNL, a decis miercuri Biroul Politic al partidului prin vot secret, au declarat pentru News.ro surse liberale. Decizia BPN este definitivă, întrucât s-a reunit în formula extinsă, şi cu liderii de filiale.

„Din suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi şi excluderea singurului om care a prevăzut exact ce se va întâmpla, care a avertizat non-stop asupra erorilor şi derapajelor, care poate opri hemoragia şi degringolada partidului în Bucureşti. Singurul totodată care e pe bune liberal şi are în genealogia sa o droaie de fruntaşi liberali - miniştri, primari, deputaţi şi senatori- încă de la fondarea partidului în 1875“, a scris pe Facebook, Paleologu, în urmă cu o săptămână


Liberalii urmează să mai discute politica de alianţe pentru a forma majorităţi la consiliile judeţene şi locale. Printre judeţele unde încă nu s-au stabilit aceste majorităţi sunt Ilfov, Braşov, Bihor, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu. 

Surse liberale au precizat că este posibilă, în şedinţă, şi o decizie privind excluderea din partid a parlamentarilor Theodor Paleologu şi Cristian Bodea, după ce deputatul Cezar Preda a propus sancţionarea celor doi, pentru derapajele publice, la adresa conducerii partidului, din ultima perioadă, potrivit News.ro.  

Decizia urmează să fie luată dacă în şedinţa Biroului Politic, membrii BPN vor cere acest lucru. Potrivit Statutului, trebuia să aibă loc şi o discuţie a conducerii cu Paleologu şi Bodea, dar această discuţie nu a avut încă loc. 

Pe ordinea de zi ar putea să fie reintrodusă o şi situaţia de Bucureşti unde în prezent liberalul care se ocupă temporar de organizaţie este Cristian Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite