Condiţiile lui Tăriceanu pentru susţinerea guvernului Orban: Am venit cu un document în 12 puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la finalul negocierilor cu PNL că a prezentat liberalilor un document cu 12 condiţii în schimbul cărora formaţiunea sa va susţine guvernul Orban. Printre acestea e şi formarea unui guvern monocolor, aşadar PNL nu ar trebui să coopteze PMP.

„Am venit pregătiţi cu un document în 12 puncte care sintetizează principalele elemente de preocupare pe care le avem. Ele reprezintă condiţiile pe care noi le punem pentru a acorda votul viitorului guvern. Printre aceste condiţii: menţinerea cotei unice de impozitare. Un al doilea element e cel legat de reţinerea de a da ordonanţe în domeniul Justiţiei. Continuarea proiectelor majore de infrastructură care sunt începute, pentru că noi considerăm că trebuie să existe o continuitate a acestor proiecte.

Am menţionat şi alte lucruri fie de natură politică fie natură economică. Am cerut explicit să formeze un guvern monocolor. Aceasta este o condiţie foarte serioasă în baza cărie vom şti dacă putem da sau nu votul nostru. Listarea la bursă a companiei hidroelectrica”, a afirmat Tăriceanu joi, în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite