Condamnat pentru delapidare, Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, va sta cinci ani la închisoare. Înalta Curte i-a respins ultima cale de atac

Condamnat pentru delapidare, Mircea Drăghici, fostul
trezorier al PSD, va sta cinci ani la închisoare. Înalta Curte i-a respins
ultima cale de atac

Mircea Drăghici a fost condamnat pentru delapidare FOTO: arhiva Adevărul

Condamnat definitiv în vara lui 2021 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare, Mircea Drăghici, fost deputat şi trezorier al PSD, a apelat la ultimele căi extraordinare de atac, sperând că va fi eliberat. Numai că judecătorii de la Înalta Curte i-au respins definitiv ambele căi de atac.

Ştiri pe aceeaşi temă

În toamna lui 2021, Mircea Drăghici a făcut recurs în casaţie şi contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Numai că în noiembrie 2021, magistraţii i-au respins definitiv contestaţia în anulare pe care a formulat-o. Iar marţi 18 ianuarie a.c., judecătorii Înaltei Curţi i-au respins definitiv şi recursul în casaţie, ultima cale extraordinară de atac. Astfel că Mircea Drăghici va executa în întregime pedeapsa de cinci ani de închisoare.

În iulie 2021, Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare pentru delapidare şi folosirea subvenţiilor primite de către PSD în alte scopuri.

Mircea Drăghici, unul dintre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2019 pentru că a folosit subvenţiile primite de PSD din bani publici pentru a îşi cumpăra o casă.

Judecătorii au decis şi confiscarea sumei de 19.000 de euro din conturile lui Mircea Drăghici. Fostul deputat şi-a dat demisia din PSD în februarie 2020.

Conform rechizitoriului întocmit de către procurorii anticorupţie, între 15 februarie 2018 şi 11 iunie 2018, Mircea Drăghici a folosit suma de 380.000 de euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a îşi achiziţiona o vilă în cartierul Pipera din oraşul Voluntari.

Cu aceşti bani, Drăghici a acoperit parţial, în proporţie de mai bine de două treimi, valoarea casei cumpărate. Plata din subvenţii a sumei respective a fost ascunsă prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie şi nu pentru beneficiul lui Mircea Drăghici.

Fost pilot de curse şi subprefect de Argeş, Mircea Drăghici a fost deputat PSD de Argeş timp de 12 ani, în perioada 2008-2020. 

Vă mai recomandăm şi:

Fostul trezorier al PSD, acuzat de DNA că a delapidat banii partidului, şi-a dat demisia din PSD, nu şi din Parlament 

Mircea Drăghici, prins de ANI cu sume nejustificate. Fostul trezorier al PSD nu poate explica provenienţa a 1,2 milioane de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările