Antonescu, despre reacţia lui Ponta după condamnarea lui Năstase: A spus-o sub o anumită emoţie firească oricărei făpturi umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că afirmaţiile premierului Victor Ponta, referitoare la condamnarea lui Adrian Năstase, au fost pe fondul unei emoţii fireşti.

Eu am înţeles foarte bine ce a vrut să spună domnul Ponta şi de ce, sub o anumită emoţie firească oricărei „făpturi umane, a spus ce a spus. Îl înţeleg. Mi-am spus propria poziţie, dar nu am dorinţa de a comenta declaraţiile altora“, a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu. „Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele strict personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar“, a declarat Ponta, la Romania TV.

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

„Eu cred că Adrian Năstase a fost nu doar cel mai bun prim-ministru de după 1989, dar şi cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi cred că, din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko“, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat îngrijorat de ultimele afirmaţii ale premierului Victor Ponta referitoare la condamnarea lui Adrian Năstase. Şeful statului îi cere premierului să înceteze cu atacurile la adresa Justiţiei.

 Pe aceeaşi temă:

Ponta, despre condamnarea lui Năstase: Îl consider o victimă a regimului Băsescu. Situaţia, comparabilă cu a Iuliei Timoşenko

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la România TV, că decizia judecătorilor ÎCCJ în cazul fostului premier Adrian Năstase este una incorectă.

Ponta, despre reacţia PNL după condamnarea lui Năstase: Avem mai mult curaj. Noi l-am apărat pe Relu Fenechiu

remierul Ponta a declarat, luni seara, la România TV, că reacţia liberalilor în cazul condamnării fostului premier Adrian Năstase a dovedit lipsă de curaj.

PSD pleacă în 2014 cu obiectivul „Jos Băsescu“! Ponta: Nu-mi doresc nimic mai mult decât ca şi justiţia să se elibereze de sub dominaţia lui Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat astăzi priorităţile social-democraţilor pentru acest an politic. Cele trei obiective mari anunţate de premier pot fi rezumate atfel: schimbarea regimului Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite