Comunista Gabriela Firea şi prietenul sovietic Ion Ceban, sau despre agenţii ruşi de influenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O invitaţie scandaloasă a fost înaintată de primarul capitalei României, Gabriela Firea, către omologul său sovietic din Republica Moldova: Ion Ceban. Gestul arată de fapt legăturile ombilicale existente pe cale politică între diverse fracţiuni controlate pe cele două maluri de Prut de către Moscova.

Gabriela Firea este primarul din Bucureşti ce a reuşit cu succes să anchilozeze administraţia publică prin creşterea aparatului primăriei la cote alarmante.

În loc să lase concurenţa să funcţioneze, în cel mai comunist fel cu putinţă, Gabriela Firea a creat zeci de societăţi comerciale, controlate prin apropiaţi de ai săi, prin care distribuie în mod ilegal, lipsit de concurenţă, contracte ale primăriei Generale. Multe dintre aceste societăţi comerciale nu au produs nimic, deşi au consumat zeci de milioane de euro din bugetul primăriei capitalei. Absolut nici una din societăţile comerciale nu aduce profit şi tot nici una nu prestează servicii de calitate şi la preţuri sub cele care ar rezulta din piaţa liberă.

Asta înseamnă să fii comunist şi noi trebuie să înţelegem ce ar rezulta dacă gaşca reprezentată de Gabriela Firea ar ajunge vreodată să conducă România.

În rest numai de bine, bucureştenii au parte de apă caldă şi de căldură exact ca în timpul regimului comunist.

Cum au ajuns socialiştii de la Chişinău să controleze la moment tot statul ştie toată lumea: Rusia a finanţat direct acest partid, existând înregistrări video în acest sens. Cum statul este controlat de Igor Dodon, nici o cercetare penală nu s-a efectuat. Într-un stat funcţional acest lucru ar fi fost privit ca şi înaltă trădare şi ar fi dus la încarcerarea celor vinovaţi. Nu şi dincolo de Prut.

În mod normal România, aşa cum face în mod corect preşedinte Iohannis, pe care de obicei îl critic, trebuie să trateze statul şi administraţia de dincolo de Prut ca fiind una de ocupaţie, neprietenoasă. La momentul de faţă, cu Rusia având o dominaţie totală prin intermediul servitorilor săi de la Chişinău, cu atât mai mult.

Iar Ion Ceban este primul om din partidul socialist, după Igor Dodon, binenţeles. Ori în mod normal toată lumea ar fi trebuit să se ferească să valideze un astfel de primar, mai ales că alegerile pentru capitală au fost reluate ca urmare a unei anulări frauduloase, de care Igor Dodon nu este străin.

Dar mâna Moscovei este lungă în spaţiul românesc. Unii au datorii restante, alţii sunt şantajabili, unii vor să îşi protejeze interesele şi caută aliaţi, alţii pur şi simplu cred că aşa este bine. În general oameni de slabă pregătire şi de proastă calitate. O legătură între primarii celor două capitale nu putea să vină pur şi simplu din capul primarului capitalei, aşa ar fi logic. Asta ne trimite cu gândul că invitaţia a fost una sugerată iar Gabriela, ca un bun soldat, a răspuns apelului.

Ion Ceban a prezentat public documentul scandalos prin care Gabriela Firea îl invita la Bucureşti. Dacă aceasta din urmă avea de gând să trimită din banii noştri, ai contribuabilor, dincolo de Prut, către un regim de ocupaţie, este şi mai grav.

Asta cu atât mai mult cu cât sub administraţia ei capitala Bucureşti se află în faliment, asta deşi are cel mai mare bugetul din sud-estul Europei. Sau cine ştie, poate că cele 500 de milioane promise de Rusia se vor da în fapt prin Bucureşti.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite