Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti sau cum să delegi reprezentanţi ineficienţi pe banii publici

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După recentele postări referitoare la lipsa unei infrastructuri coerente în România, mi-a atras atenţia zilele trecute ştirea conform căreia directorul CNAB a fost demis la mai puţîn de jumătate de an de când a fost numit în această funcţie.

Este suficientă o simplă căutare pe internet a numelui său pentru a ne da seama de felul în care astăzi, în România anului 2019, persoane incompetente sunt responsabile cu bunul mers al companiilor naţionale româneşti. Despre persoana fostului director demis, recent mass-media ne spune că dl Stroe a fost acuzat alături de alţi câţiva colegi ai domniei sale de aprobarea unor plăţi ilegale pentru contracte semnate cu binecunoscuta companie UTI, deţinută de omul de afaceri controversat Tiberiu Urdăreanu.

Curiozitatea ne îndeamnă totuşi să ne întrebăm de ce, înainte de a face anumite numiri în funcţii cheie, actualii înalţi demnitari ai statului român nu fac nişte analize mai amănunţite asupra persoanelor pe care urmează să le numească în funcţii importante. Numirile şi demiterile în lanţ fac parte de ceva timp din politică condusă de partidul de guvernământ, însă din păcate aceste acţiuni ne fac rău nouă, tuturor celor care trăim şi plătim taxe şi impozite acestui stat. Pe de altă parte, putem observă cu uşurinţă că fiecare om care ajunge într-o astfel de poziţie vine cu o altă viziune şi se creează un haos centralizat de puterea actuală.

Starea singurului aeroport internaţional din Bucureşti demonstrează tot ceea ce am scris mai sus. De la toalete întreţinute precar până la cozi interminabile la îmbarcări, până la haosul generalizat la ieşirea din aeroport, unde taximetriştii nu fac altceva decât să momească clienţii, de regulă străini, în curse cât mai lungi şi cu tarife cât mai mari. Cât de greu poate fi să trăim într-o societate civilizată cu norme europene de bun-simţ minim?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite