Surprize la PNL. Liberalii au stabilit candidaţii pentru sectoare, dar au ignorat sondajele de opinie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Unificare a PNL se întâlneşte, luni, pentru a discuta despre canidaţii pentru primăriile de sectoare ale Capitalei. Liberalii vor anunţa o parte din cei care vor reprezenta partidul lor în cursa pentru cele şase sectoare din Bucureşti.

UPDATE Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu: „Comisia de Unificare a PNL a hotărât candiaţii la primăriile de sector, pentru următoarele primării: 1, 2,3, 4 şi 5. Aceştia sunt: la Primăria Secotorului 1, Alexandru Nazare; la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu; la Primăria Sectorului 3, Florin Ştefan Alexe (n.r.-Florin Vasile); la Primăria Sectorului 4, cu Marius (n.r.-Rogin), pardon, Răzvan Sava,  la Primăria Secroului 5, Ovidiu Raeţchi. Pentru Primăria Sectorului 6 aşteptăm o cercetare calitativă de anvergură care se va finaliza în zilele următoare şi vom decide lunea viitoare. Aş vrea să precizez că nu vom merge la Sectorul 6 cu domnul Florescu. Nici nu s-a pus problema, nici nu se va pune problema să mergem cu Florescu. Plecăm de la soluţiile existente în partid“

Despre faptul că Diana Tuşa a fost înlocuită pe ultima sută de metri cu Alexandru Nazare: 

„Toate sondajele au arătat că toţi candidaţii luaţi în calcul, în general două persoane pentru fiecare sector, s-au aflat umăr la umăr. S-a avut în vedere nu numai clasamentul, cât şi rezerva de creştere pentru viitor. S-a avut în vedere durata campaniei. Unii au început-o de câteva luni de zile, alţii de câteva săptămâni. Că au fost umăr la umăr, arată oc creştere mai mare pentru candidatul care a avut o campanie intensivă. Eu le-am spus şi candidaţilor şi candidaţilor că acest sondaj a fost o bază a deciziei politice. Pentru că că niciun sondaj nu îţi poate da soluţia, doar prin cifrele lor. Trebuie să vezi dinamica”

Despre faptul că nu respectă deloc principiul cotei de gen

„Asta nu înseamnă că nu urmărim în continuare acest obiectiv. Nu înseamnă că trebuie să absolutizăm acest fapt în funcţie de context”. 

UPDATE Conducerea PNL validează candidaţii la Primăriile de sector, însă nu în toate cazurile s-a şţinut cont de rezultatul sondajelor de opinie. Spre exemplu, potrivit unor surse politice, PNL  l-ar susţine pe Alexandru Nazare în cursa pentru Sectorul 1, în locul Dianei Tuşa, care a fost mai bine plasată în sondaje.

Liberalii stabilesc luni o parte din candidaţii care îi vor reprezenta în cursa electorală pentru sectoarele din Capitală. Lupta între candidaţi e strânsă, iar jocurile de culise nu lipsesc. Potrivit unor surse politice, faţă de rezultatele care arătau ca favoriţi anumiţi candidaţi, liderii de partid sunt pe cale să decidă schimbări de ultimă oră, în funcţie de „interesul partidului”.

Una din acestea ar fi alegerea lui Alexandru Nazare pentru Sectoru 1, cu toate că în sondaje Diana Tuşa stă mai bine şi a fost mult mai activă în pre-campanie. O luptă strânsă e şi la Sectorul 4, unde atât Marius Rogin cât şi Răzvan Sava vor să fie desemnaţi candidaţi. 

„Mâine (luni, n.r) vom face un pas important în a lua cea mai bună decizie în funcţie de soluţiile pe care le-am avut de la sectoare. Rezultatele sondajului arată că mai toţi candidaţii sunt departajaţi de puţine puncte. Vom avea mâine o comisie, vom evalua aceste rezultate ale sondajului. Va fi o analiză politică. Marţi seara am cerut convocarea Comitetelor executive pe fiecare sector. Apoi urcă din nou la Biroul permanent naţional, miercuri dimineaţă. Miercuri se închide practic acest proces. Unele nume pot fi anunţate chiar de mâine după comisie, dar candidaturile merg în Biroul permanent naţional", afirma Predoiu, duminică, la Realitatea TV, când dădea de înţeles că tot deciziile politice vor conta.

Cătălin Predoiu a precizat, la aceiaşi emisiune, că vrea să se întâlnească cu Nicuşor Dan, Monica Macovei şi Traian Băsescu pentru a analiza soluţiile pe care le are fiecare pentru Bucureşti.

„Lansez o chemare către toate forţele politice de centru dreapta să înţeleagă că nu ne putem juca cu soarta Bucureştiului. Îi chem la o masă rotundă să ne unim forţele, pentru că nu vreau să lăsăm Bucureştiul din nou pe mâna PSD. Vreau măcar să discutăm, fără fiţe, fără pretenţii, Nicuşor Dan, doamna Macovei. Eu îmi asum asta personal. Nu angajez partidul. Vreau să văd şi eu ce soluţii au dânşii (...) Vreau să văd şi eu cum crede Nicuşor Dan că poate să câştige Primăria generală când are cât are în sondaj. (...) Vreau să vorbesc cu dânsul, o să stau de vorbă şi cu doamna Macovei, cu domnul Băsescu. Îmi asum eu acest lucru, ca şef al organizaţiei Bucureşti", a adăugat Predoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite