Comisia de la Veneţia a cerut ca întâlnirile pe revizuirea Constituţiei să fie confidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, care se află în România joi şi vineri, au cerut ca întâlnirile pe care le vor avea pe tema revizuirii Constituţiei să se desfăşoare cu uşile închise.


„Subliniem faptul că delegaţia de la Veneţia şi-a exprimat dorinţa ca întâlnirile cu oficialităţile din România să aibă caracter confidenţial. Astfel, evenimentul având loc în perioada vacanţei parlamentare, accesul mass media va fi limitat şi se va efectua prin intermediul Biroului de presă al Senatului“, se arată într-un comunicat remis de Senat, pentru Mediafax.

Membrii Comisiei de la Veneţia se vor întâlni cu grupurile parlamentare joi, începând cu ora 16.00, şi vineri, de la ora 10.00, cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), urmând ca apoi să discute cu Comisa pentru revizuirea Constituţiei condusă de Crin Antonescu.

Săptămâna trecută, preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei,Crin Antonescu, anunţa venirea la Bucureşti a delegaţiei Comisiei de la Veneţia pe 4 şi 5 iulie.

„Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost finalizat în Comisia mixtă, el a fost înaintat astăzi (26 iunie - n.r.) cu semnăturile senatorilor susţinători pe parcusul normal al unei iniţiative legislative către Consiliul Legislativ, apoi CCR. Separat de mecanismul normal legislativ din România, vom avea în 4 şi 5 iulie o consultare cu o delegaţie a Comisiei de la Veneţia pe proiectul care s-a conturat, care a fost asumat ca atare de iniţiatori“, spunea atunci Antonescu.

Consiliul Legislativ a criticat numeroase prevederi din proiectul noii Legi fundamentale, adoptat de Comisia de revizuire condusă de Crin Antonescu, chiar dacă a dat aviz favorabil.

Materiale pe aceeaşi temă:

Delegaţia Comisiei de la Veneţia soseşte astăzi în Capitală. Revizuirea Constituţiei, pe agenda discuţiilor

Constituţia lui Crin, plină de defecte

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite