UPDATE Ponta şi Antonescu, întâlnire de urgenţă pe tema Roşia Montană. Comisia a amânat din nou votul pe proiectul de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov FOTO Mediafax
Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov FOTO Mediafax

Disputele între liberali şi social-democraţi pe tema proiectului legislativ privind exploatarea minieră d ela Roşia Montană au continuat, joi, pe holurile Parlamentului, la scurt timp de la începerea şedinţei.

UPDATE Darius Vâlcov, preşedintele comisiei Roşia Montană, au anunţat că uni, la ora 18:00,  vor da votul final asupra proiectului legisaltiv, pentru a fi prezenţi toţi cei 19 membri ai comisiei.

„Deci astăzi se vor finaliza dezbaterile pentru acest raport pe proiectul legislativ, urmând ca votul final să se dea luni, la ora 6 (18:00 - n.r.), probabil va fi vorba doar de un sfert de oră, pentru a fi prezenţi toţi cei 19 membri ai comisiei. Au votat pentru (această propunere - n.r.) toţi membrii USL din cadrul Comisiei, împotrivă două persoane, s-au abţinut alte două", a arătat Vâlcov.

Termenul de depunere a raportului Comisiei Roşia Montană este de 10 noiembrie, adică până duminică, dar Vâlcov a precizat că va mai fi o zi "în plus" doar pentru votul final.

"Astă seară, indiferent de oră, plecăm cu tot raportul finalizat, urmând ca votul să-l dăm liniştiţi, odihniţi şi nu după o muncă de 12 ore", a adăugat preşedintele Comisiei Roşia Montană.

UPDATE Premierul Victor Ponta şi Crin Antonescu au avut o întâlnire fulger la sediul USL, unde au discutat despre votul Comisiei speciale privind proiectul de lege Roşia Montană.

UPDATE Membrii Comisiei Roşia Montană nu ştiu când vor da votul final

Potrivit preşedintelui Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, parlamentarii nu au stabilit când va fi dat votul final. 

“Nu s-a votat un program. A fost o propunere astăzi, să se finalizeze dezbaterea astăzi şi să dea vot final o zi şi o oră anunţate, s-a propus luni după-amiaza ca să fie toţi prezenţi. A picat, întrucât nu a întrunit majoritatea, a fost 9 la 9. Şi a fost o altă propunere, în care să se meargă pe dezbatere şi să se dea vot pe fiecare paragraf, lucru care ar fi încălcat propunerea de ieri, şi anume aceea că, unde avem consens, să mergem mai departe şi unde nu, să lăsăm pentru votul final. Şi aceasta a picat, pentru că a fost 9 la 9”, a explicat Vâlcov.

“Am luat o pauză pentru a stabili un mod de lucru mai rapid, să găsim o formulă, să nu ne cramponăm de o virgulă, de un punct”, a declarat deputatul PNL Mircea Dolha, la scurt timp de la începerea lucrărilor comisiei.

Social-democrata Gabriela Firea i-a răspuns liberalului şi l-a acuzat că dezinformează presa.

“Nu ne cramponăm de o virgulă. Dezbaterea e importantă, s-au modificat paragrafe întregi, nu virgule. Am modificat substanţial conţinutul, nu virgulele”, a replicat Firea.

Potrivit senatorului PSD, liberalii vor vizualizarea raportului, în timp ce social-democraţii doresc “dezbatere pe toate capitolele”.

Potrivit unor surse oficiale, votul final  pe raportul privind proiectul Roşia Montană ar putea fi dat luni, în ciuda faptului că mandatul prelungit al comisiei expiră duminică, 10 noiembrie.

Joi dimineaţa, la ora 10.00, doar 10 dintre cei 19 membri ai forului s-au reunit la Parlament, în timp ce mai mulţi parlamentari absentează invocând probleme personale. 

Întâlnirea de miercuri a Comisiei Roşia Montană, cea în care ar fi trebuit să fie votat raportul final asupra proiectului minier, a fost suspendată la miezul nopţii, din lipsă de cvorum.

În momentul în care s-a făcut prezenţa, în sală se aflau toţi cei cinci membri din partea PNL, cei doi din partea UDMR şi unul din partea minorităţilor. Preşedintele Comisiei, Darius Vâlcov, a fost singurul social-democrat rămas în sală până la finalul lucrărilor, în timp ce parlamentarii PPDD şi Gabriela Firea se aflau într-un birou din apropiere.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite