Comisia juridică a Senatului va discuta în 18 septembrie cazul Vosganian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian FOTO Arhiva Adevărul
Varujan Vosganian FOTO Arhiva Adevărul

Comisia juridică a Senatului se va întruni în 18 septembrie, în şedinţă secretă, pentru a studia materialul probator în cazul ministrului Varujan Vosganian, pentru care Parchetul de pe lângă ICCJ a cerut începerea urmăririi penale. Ministrul a fost invitat la comisie în 1 octombrie pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Decizia a fost luată, la propunerea preşedintelui comisiei, senatorul PNL Tudor Chiuariu, de toţi cei şase membri prezenţi la şedinţa de marţi, potrivit Mediafax.

Senatorul PNL a argumentat amânarea dezbaterii pe fond în cazul senatorului Varujan Vosganian invocând faptul că la comisie nu a sosit până la ora desfăşurării şedinţei materialul probator în acest caz.

Chiuariu a spus că o astfel de amânare este necesară având în vedere obligativitatea ca membrii comisiei să analizeze acest dosar şi ţinând cont de necesitatea respectării dreptului la apărare.

De asemenea, senatorii au decis, prin vot, ca ministrului Varujan Vosganian să i se ofere posibilitatea ca în data de 1 octombrie să se prezinte la comisie pentru a-şi exprima punctul de vedere faţă de materialul probator. 

Procurorul general a solicitat luni Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurii pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu. Pentru Vosganian, anchetatorii au nevoie de aviz parlamentar, iar pentru Videanu de la preşedintele României. Cei doi sunt acuzaţi de complot şi subminarea economiei naţionale.

Pe aceeaşi temă: Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, suspectaţi de subminarea economiei naţionale. Procurorul general cere declanşarea procedurilor de începere a urmăririi penale împotriva acestora

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite