Comisia juridică l-a lăsat pe Becali fără mandat de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii jurişti au luat decizia cu părere de rău
Parlamentarii jurişti au luat decizia cu părere de rău

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va propune plenului Camerei un proiect de hotărâre prin care să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui George Becali, ca urmare a deciziei ICCJ de condamnare la trei de închisoare.Decizia Comisiei a fost luată cu 13 voturi „pentru“ şi 4 abţineri.

Preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă (PC), a precizat că membrii Comisiei juridice nu pot comenta nicio decizie a ICCJ definitivă şi irevocabilă.

„Rolul Comisiei juridice este să propună Camerei Deputaţilor un proiect de hotărâre în care să ia act de încetarea mandatului. Nu putem să intervenim cu nimic cu privire la ceea ce a decis ICCJ şi cu privire la efectele acestei hotărâri“, a spus Ciucă.

Deputaţii Ion Adam (PSD), Bogdan Ciucă (PC) şi Vasile Varga (PNL) au arătat că George Becali a fost colegul lor de comisie şi că sunt alături de familia lui.

„Sincer, îmi pare rău, sunt alături de familia lui. Spre deosebire de apariţiile la televizor, Gigi Becali a avut alte manifestări în comisie. Nu a avut un comportament care să determine să nu i se dea voie să vorbească sau să vorbească peste rând, comportamentul său a fost ireproşabil“, a spus Varga.

Ciucă a adăugat că „este adevărat că în activitatea acestei comisii deputatul Gigi Becali a respectat rigorile procedurale şi nu a creat probleme“.

Deputatul Adam a spus că nu-i face nicio plăcere să fie de acord cu revocarea mandatului lui George Becali, dar trebuie să se respecte cadrul constituţional.

„Mie, personal, nu pot să spun decât că-mi pare rău de ceea ce i se întâmplă. Gigi Becali a avut un comportament colegial, diferit faţă de cel arătat pe sticlă“, a spus şi deputatul PSD Ciprian Nica.

Plenul Camerei Deputaţilor va decide, miercuri, asupra vacantării mandatului deputatului George Becali, în urma informării primite de la ICCJ privind decizia de condamnare a acestuia la 3 ani de închisoare.
El a spus că această scrisoare a fost trimisă la Comisia juridică şi că în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor se va decide în privinţa vacantării mandatului lui George Becali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite