UPDATE Doarul Microsoft: Comisia juridică aprobă începerea urmăririi penale a lui Valerian Vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerian Vreme FOTO Mediafax
Valerian Vreme FOTO Mediafax

Comisia juridică a votat astăzi pentru începerea urmăririi penale a deputatului PMP Valerian Vreme în dosarul Microsoft. 17 deputaţi au votat ”pentru” începerea urmăririi penale, un vot a fost ”împotrivă”, două voturi au fost anulate, iar un deputat s-a abţinut.

UPDATE: 17 membri ai Comisiei Juridice au votat pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru Valerian Vreme. Un singur vot s-a înregistrat împotrivă. La ieşirea de la audieri, Valerian Vreme a evitat să ofere o declaraţie presei, însă, la insistenţele jurnaliştilor, a afirmat că a semnat actele din dosarul Microsoft pentru că erau avizate favorabil de către experţii din minister.

„Acuzaţia este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care nu a fost semnată de mine, e semnată undeva în 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent care are absolut toate avizele şi toate analizele de specialitate. Mi-am exprimat punctul de vedere. Deci eu nu sunt acuzat, ci pur şi simplu solicitarea este pentru începerea urmăririi penale. Sper că colegii mei au înţeles foarte bine, inclusiv cum s-a derulat încheierea acelui act subsecvent şi decizia o vor lua în cunoştinţă de cauză. Imediat ce o să avem şi celelalte date o să vin şi o vă dau toate explicaţiile”, a spus Vreme.

UPDATE 12:15: Şedinţa Comisiei Juridice, care se desfăşoară cu uşile închise, a început. Deputatul Valerian Vreme a venit însoţit de avocaţii săi.

Preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, a menţionat că Biroul permanent a dat comisiei termen de 10 zile pentru elaborarea raportului în cazul acestei solicitări şi că până luni membrii comisiei şi Valerian Vreme au putut să studieze dosarul de 13 volume aflat la comisie.

”Noi am primit un termen de 10 zile pentru studiul acestor dosare, noi am stabilit că până astăzi (n.r. luni) vor avea loc aceste consultări, nu este nicio nenorocire, putem să prelungim şi până mâine (n.r. marţi), dar, în principiu, la ora 12.00, vrem să aibă loc această şedinţă, să ne încadrăm în termenul prevăzut de Biroul Permanent. Marţi, la ora 12.00, în Comisia juridică ne întâlnim pe acest subiect. În general putem da şi mâine raportul, este posibil, până la această dată nu există nicio solicitare sau decizie de amânare a acestui subiect”, a spus Ciucă, citat de Mediafax.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că, după ce primeşte raportul Comisiei juridice în privinţa începerii urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, va convoca de îndată plenul, adăugând că va fi uşor, deoarece este sesiune parlamentară.

”În momentul în care am acest raport în privinţa lui Valerian Vreme, eu sunt obligat să convoc de îndată Parlamentul. Fiind în sesiune, va fi uşor”, a spus Zgonea.

El a arătat că preşedintele Traian Băsescu a dat aviz mai repede la începerea urmăririi penale în cazul a cinci foşti miniştri în acelaşi dosar, doarece acesta are altă procedură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite